2018-01-06
忍唔住要出手寫食評⋯⋯中曬伏~~~~~!-先講湯底:冇味ge「豬骨湯」,豬骨就一大舊,算啦~連造味ge豬骨汁都慳返~湯有4舊粟米 同白羅白,4舊粟米都係粟米頭泥ge! 打左廿幾年邊爐,第一見一間鋪頭計算得咁盡~ 透明的豬骨湯湯底。野飲 : $16嗌左杯自家涼茶,我估係五花茶泥ge,因為佢溝水溝到淡到我就泥飲唔到佢係咩涼茶。肥牛:嗌ge係$108美國肥牛。一放落湯。睇住佢漸漸變深啡色,肉硬,冇牛味,只淥一陣,d肉質老過我阿婆~小食:花椒雞翼$35呢個簡直震撼~ 咬第一啖~勁勁重雪味~接著~一鼓死辣開始出現啦~~ 咳到我地~ 各人咬左一啖放棄!都係果句~如果烏冬都難食$30(個)~真係冇野好講⋯⋯仲有午餐肉~係有煎過~OK ge~可惜係午餐肉~環境:尚算清幽~平安夜都係得三台人~就知咩事~— 想食到勁無奈同一肚氣可以試下~食評實在太勁👍🏻—
中曬伏~~~~~!
先講湯底:
野飲 : $16
肥牛:
小食:
花椒雞翼$35
環境:
尚算清幽~平安夜都係得三台人~就知咩事~
— 想食到勁無奈同一肚氣可以試下~食評實在太勁👍🏻—