2007-08-29 22 浏览
老公睇完呢度的食評,既然講到咁好,所以今日決定唻試下咩叫fusion菜~~先唻佢地的招牌壽司八吋長刺身!!一件八蚊,局住你要叫兩件先可以叫~~嘩~~件壽司係好長呀!不過切到好薄呢@@刺身亦唔算新鮮!茶壺海鮮湯:其實係比menu 上的相片吸引而落order:相中茶壺口佈滿密密及迫爆出來的海鮮,不過茶壺送來時才發覺,材料只有在茶壺內的數件雜菇,一粒蝦及數粒魚片;湯味偏於味精湯,一般鮮甜啦~~蟹子沙律:$35大大碗,係老公覺得最超值的沙律,味道亦不錯。吉列豬扒手打烏冬:原價hk$40,轉為手打烏冬加hk$10~~烏冬感覺似上海麵,煮得太軟及太林,無口感;湯底則是非常港式的,完全配合唔到烏冬的味道@@吉列豬扒沒有跟沙律醬(叫先會有),而且吉列豬扒跟湯底完全唔配合!!食到呢度,已經唔想再叫其他食物,情願晏d再食宵夜好過~~~

食到呢度,已經唔想再叫其他食物,情願晏d再食宵夜好過~~~