唔記得原來寫過呢間茶樓, 仲要係好評, 但滄海桑田, 故地重臨, 呢次就好失望, 唔知係行業性腐敗定係該店政策, 比錢即完成合約, 茶樓無義務提供漏比食物, 事原大家有人客氣, 爭比錢早少少埋單後, 漏比套餐甜品, 佢過海就神仙, 問佢比番, 完全唔理會你, 仲謊話派完. 灰西裝經理卦住死去同熟客傾個痛快, 唔做, 好辛苦至搵個黑衣部長講, 同佢理論竟然恩重如山咁話送番個泰式甜品比你, 喂, 真金百銀比錢包埋甜品, 呢個唔係應得? 若非英國舅父老人家回港請客, 鐘意食中式, 平常日子我年輕一輩點會去中式茶樓食dinner, 采佢都, 仲要係彌敦道下級茶樓. 可以講, 中國人唔食中國菜, 罪不在新一代崇洋, 而係該行業有部份人不思進取, 服務垃圾, 令人反感討厭, 如此下去, 前景堪虞. 呢次又係一次寶貴'經驗'. 亦要學得'未齊不付錢', 當然英國舅父不熟香港行情實在無話可說. 垃圾店名單再添一員, 又係中式食肆!仲有, 是晚叫瑤柱蛋白炒飯, 4人套餐, 再加兩個單菜, 食完9成9, 炒飯催3次至捨得, 如果樓下有人等緊位的話, 會否有係如此效率? 人手嚴重不足. 阿嬸傳菜罰企3分鐘無
仲有, 是晚叫瑤柱蛋白炒飯, 4人套餐, 再加兩個單菜, 食完9成9, 炒飯催3次至捨得, 如果樓下有人等緊位的話, 會否有係如此效率? 人手嚴重不足. 阿嬸傳菜罰企3分鐘無人幫, 套餐例牌得可憐, 油份太多, 極不健康, 牛柳為一個好例子.
近來該店裝修過, 衰過舊史, 燈光過強, 太剌眼, 排非常擠迫, 服務態度只屬中下水平, 擺酒間格只用臨時屏風間開, 好好睇睇乜唔係用路軌板間到上頂咩? 咁用咁多錢裝修仲乜?
其實今昔對比竟然咁大差別, 懷疑茶樓是否已經轉手呢? 不過作為顧客, 不滿就絕不客氣一五一十講晒出. 期望同一鋪位由下一手更高質素經營者營業.