如果星期二嘅晚上啱啱經過一個Blue monday,當然想有一個blur tuesday,令自己有一刻忘記今天只是星期二這個惡夢⋯⋯⋯⋯所以星期二一定要食好少少今日我朋友帶我來食呢間新餐廳去到之後發覺原來呢間鋪頭開張只有一個月但係人流非常多我哋七點半去到冇位,要八點鐘返到先有位好想我哋都堅持去食因為呢間野性價比的確高難怪新開一個月都有咁多人睇個餐牌所有食物價格都唔算貴原本對於食物水準都冇特別大期望最後點左餐牌上價錢最高呢兩個因為通常價錢最高都係最穩陣而且我非常喜歡食喜之次魚上次喺九龍站頂樓買一間日本米之蓮餐廳食一條要$1300,而且要預訂,雖然大條啲,但我今晚都只係想過吓口癮, 平平哋OK架啦非常欣賞師傅特別拎咗啲新鮮嘅魚出嚟介紹呢個做法唔係好多鋪頭有做前菜叫咗個芝士梳打餅芝士係cream cheese + 魚腸係箱根嘅配酒名菜啊!另外帶咗兩杯酒精飲品我個杯係有手邊, 梅酒,酒精濃度係8度,入口容易過很清新個喜之次仲係你面前燒非常新鮮賣相非常好呢個係我朋友嘅大愛!係燒明太子,外層香脆,同埋青瓜食味道一流不得不提嘅係白飯都可以親左一啲芝麻紫菜mix,連白飯都照顧周到,新開一個月底你咁旺老
如果星期二嘅晚上

今日我朋友帶我來食呢間新餐廳
去到之後發覺原來呢間鋪頭開張只有一個月
但係人流非常多
我哋七點半去到冇位,要八點鐘返到先有位
好想我哋都堅持去食

非常欣賞師傅特別拎咗啲新鮮嘅魚出嚟介紹
呢個做法唔係好多鋪頭有做

前菜叫咗個芝士梳打餅
芝士係cream cheese + 魚腸
係箱根嘅配酒名菜啊!

另外帶咗兩杯酒精飲品
我個杯係有手邊, 梅酒,酒精濃度係8度,入口容易過很清新