餐厅: 享慢煮意 (善慶街)
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: 享慢煮意 (善慶街)
资讯:

Fast Gourmet🖤 Your sous vide specialist!..行到中上環一帶有種慢活既感覺❤️,發現一間精緻西餐小店🍽,之前吃過感覺不錯。餐廳以慢煮為概念:少調味少油,著重食材原汁原味,將食物天然味道呈現。招牌菜式當然唔少得真空慢煮牛頰肉🐮、黑毛豬🐽、三文魚🐟 都係推介!另外當然唔少得自家製流心牛角包🥐 (龍蝦湯流心 & 日本蟹膏流心),同樣都係出色之選😍!🔸西班牙黑毛豬腩 $128黑毛豬🐽 腩肥瘦均勻有致,慢煮口感嫩滑而外皮超香脆。配上光滑細膩南瓜蓉 & 果香甜法式蘋果醬,2種味道層次。🔸招牌龍蝦汁蟹肉伊麵 $138伊麵西餐較少見,配上龍蝦汁🦞 令每條麵條吸盡精華味道濃郁,好吃!🔸龍蝦湯流心牛角包 +$28🔸日本蟹膏流心牛角包 +$48🔸玉桂蘋果流心牛角包 +$283款 Signature Croissant 🥐🥐🥐,咸食味道濃郁更惹味;甜食Sweet Lava (Apple Puree) 酸甜開胃,個人prefer 咸食平日更少見喔!🔸凍蘋果汁 Iced Apple Juice健康版果汁,唔少得香甜蘋果汁。🔸Tiramisu Cheesy $46提拉米蘇芝味特

🔸西班牙黑毛豬腩 $128

🔸招牌龍蝦汁蟹肉伊麵 $138

🔸龍蝦湯流心牛角包 +$28

🔸日本蟹膏流心牛角包 +$48

🔸玉桂蘋果流心牛角包 +$28

🔸凍蘋果汁 Iced Apple Juice
健康版果汁,唔少得香甜蘋果汁。

🔸Tiramisu Cheesy $46
提拉米蘇芝味特飲

芝士奶蓋咖啡特飲,恍如飲用版提拉米蘇。

🔸Pink Trooper Slushie $55
粉紅狗冰 (雜莓益力多沙冰)
Mixed berries yakult drink 清新開胃帶果香甜。
×××[享慢煮意 -Fast Gourmet]×××