2009-10-07
本來想食genki,點知要等成廿張枱,唯有另覓開飯點啦!經過茜廊,諗起好似幾多人話唔錯,就去試試啦!HSBC有$190/二人set,好似幾啱食,就要呢個啦!ceaser salad:無bread crubs,而且個汁好怪!廚師salad:potato salad,雖然比較酸,但比ceaser salad好多了~餐飽:有蒜蓉飽同提子麥飽,烘到好脆,配埋蒜蓉牛油,好正!忌廉露荀湯:無得要酥皮湯,不過都OK的~紅酒汁燴羊架:好味!羊架好飪!磨菇雞肉蠔仔意粉:本來menu寫茄汁,我地問可唔可以轉白汁,佢話去問問,之後無左聲氣,我地以為無啦,點知serve上黎之後真係幫我地轉左白汁呀!當堂好味晒!好開心!而且夠多菇!我好鍾意好滿意!mango pudding:似jelly多Dchocolate cake:好香朱古力味,唔錯!凍紅莓汁:唔想飲奶茶咖啡,見佢可以揀紅莓汁就試下,點知一飲落去係冰火交融!除左D冰,下面的紅莓汁仲熱過熱飲!不過等等下D冰融晒,溫度變得可以接受,紅莓汁酸酸的,我覺得好飲!下次會再要,不過唔會即刻飲!本來覺得很滿足,點知埋單時發現要$238,明明$190+10%都唔駛咁貴架,
HSBC有$190/二人set,好似幾啱食,就要呢個啦!
餐飽:有蒜蓉飽同提子麥飽,烘到好脆,配埋蒜蓉牛油,好正!
忌廉露荀湯:無得要酥皮湯,不過都OK的~
紅酒汁燴羊架:好味!羊架好飪!
mango pudding:似jelly多D
chocolate cake:好香朱古力味,唔錯!
本來覺得很滿足,點知埋單時發現要$238,明明$190+10%都唔駛咁貴架,問左先知原來加一唔係用優惠價黎計,而係用厚價($三百幾)黎計,好有被騙的感覺呀!破壞左我呢餐的好心情
不過食物幾好,服務又好,普通dinner只係$70左右,都算抵食既~
為免出現今次的慘況,我下次都係點返普通的dinner set算了~