2024-03-01 43 浏览
就算过完农历新年假🧧,收工、放假去食餐好🤤,慰劳下自己都系必须嘅💕。今次我哋就一于食豪啲🌟,去打边炉。呢间位于荃湾嘅连锁台式火锅舖🇹🇼,最高级嘅🇦🇺澳洲极上和牛套餐🐮正价时段每位$328 。.🥘牛大人红烧牛骨汤所有台湾特色嘅红烧汤嘅有肉、牛骨嘅香味🤤,更加有油脂同埋红油🥘嘅惹味,配埋唔同嘅火锅料都好夹✌🏻。.🐮牛类喺好多唔同款嘅牛肉选择里面,我哋就拣咗试澳洲M9和牛牛丸🇦🇺、手切封门柳🔪、安格斯牛小排🐄、澳洲和牛M5牛肩卷🇦🇺、同埋牛肉浆🥩。既有浓郁嘅肉味,仲有油脂感一路咬一路喺牙缝之间流出嚟💥,好满足。.🌊海鲜嚟咗咁多次,都一定要爆食呢度嘅海鲜🎏,除咗自助吧有好多选择,仲可以自己嗌弹牙嘅墨鱼滑🦑、大大粒饱满沙白🦪、虾🦐、同埋酿咗鱿鱼嘅酥脆油炸鬼😆。.🥗配菜打边炉一定要有返啲经典配料😍,一班人一齐烚下烚下♨️,先至最有仪式感。自助吧有得攞牛柏叶🐮、海带结🪢、蟹棒、丸类等等。仲有唔同嘅嘢饮🥤,冷泡茶、罐装饮品、台式手摇都有晒😆,最后仲有唔同牌子嘅雪糕可以拣㖭🍨。
🥘牛大人红烧牛骨汤
🐮牛类