男友之前喺油麻地分店食过一次,都话正,话要带我食海底捞试下。我地凑岩时间,谂住bk枱,不过都话full哂,唯有walk in啦!一去到攞飞,要等几十张枱,职员话要等9个字至1个钟,本身仲谂紧等唔等好,点知职员好贴心咁话我地知,可以用微信qr code查看目前枱号,可以行下街先,又唔洗惊冇左张枱,所以我地就照等,去左行街..边行边等。不过挂住行,我地发觉好似过哂时间,就去返舖头问可以点安排,职员就好快帮我地拎个新飞号再等,仲安排我地坐低,介绍有修甲地方同免费水同小食无限量提供,好窝心。唔洗5-10分钟,就可以入座喇,职员主动问洗唔洗帮我拎野,仲带我地入座,途中..仲清楚介绍佢地酱汁区和其他可试用设施,非常细心!坐底左,我地用pad睇有咩野食,侍应们都好好服务,又介绍,又推介佢地野饮个promo,唔洗我地慢慢揾。隔左阵,我地点完餐,好快就有汤底同野食,侍应就好详细教我地某d野食嘅烹煮时间,同埋某d野食用唔同酱料,而且劲主动帮我地refill野饮,好勤力、好有礼貌。食食下野,见到有人著到好戏剧化去表演换面,另一边见隔离枱有人表演拉面,十分有趣,好难忘。另外最有趣的事,很多枱(包括我地枱)都有

食食下野,见到有人著到好戏剧化去表演换面,另一边见隔离枱有人表演拉面,十分有趣,好难忘。另外最有趣的事,很多枱(包括我地枱)都有只巨大公仔陪伴用膳,多了一个伴陪我地食野。

到我地将近食饱野,准备埋单,侍应超窝心咁去拎左雪米糍比我地,仲有薄荷糖添!

最后我地就好开心咁食饱,享受完五星级酒店感觉嘅餐厅就走喇!