2018-06-21 1730 浏览
happy Friday,  完jor happy hour 就去食嘢, 谂起上次系街市见到呢间嘢! 一直冇机会食!  所以今次专登去试下! 9点左右到, 其实室内位置不过, 外面有4张左右台.  街坊feel! 等了20分钟左右, 终于可以入到去. 嗌了个猪骨汤底拉面,  质量不俗!!个汤底我比较中意, 唔似平时出面那些重味精既汤底, 呢个汤底颜色清小小, 饮落去唔觉得好咸, 带一点味! 之后个麺啦~request 带硬小小. 麺身叫爽! 觉得唔错!那个糖心蛋好似相一样, 逊色小小, 不是流心 同埋淋 散. 不过总括黎讲 都算不错! 可以不加蛋!之后嗌了一个泡菜猪肉煲! 呢个煲里面有包心菜 芽菜 猪腩肉, 泡菜 韭菜 豆腐!  不过就唔包面食同饭, 要自己追加. 味道还可以. 那个包心菜好似日本既, 因为大大块, 爽身,  讲起那个猪腩, 其实呢个猪味道系可以的, 可能成本关系 选用了猪腩, 太多肥油. 感觉不怎么喜欢. 之后加多一个炸鸡,  炸鸡都系大大粒, 但系炸得好老. 冇咩味 ,  不怎么好食. 总括黎讲, 佢既位置装修好似街坊店,每款食物的质素较为参差,可能拉面 较为出色!
所以今次专登去试下!
嗌了个猪骨汤底拉面,  质量不俗!!
那个糖心蛋好似相一样, 逊色小小, 不是流心 同埋淋 散.
不过总括黎讲 都算不错! 可以不加蛋!

之后嗌了一个泡菜猪肉煲!
之后加多一个炸鸡炸鸡都系大大粒, 但系炸得好老. 冇咩味 ,  不怎么好食.