2019-06-30 623 浏览
听同事讲龙面馆啲嘢食几好,果次佢仲见到大厨巡舖问食客攞反馈,闲聊左几句印象唔错。今日难得同成年无见嘅旧同事聚餐,就决定去呢间啦😊中午一点,见到唔系好多食客,half full 左右,铺头都几大,不过坐得唔系好舒服(方枱木凳),同埋都有啲嘈。四个人食咗几个点心,同埋炒粉面,嘢食都觉得冇乜特别(但系就偏贵,不过中环食嘢有边度唔贵呢😅)。 以下讲几款值得一试嘅点心:1. 黑松露芋角其实呢佢就冇乜黑松露味,但系卖相就好靓,炸得好松脆,啲芋头又唔会好封喉,唔错!2. 茶熏素鹅呢个好香茶熏味,正😍 不过道菜就冻左少少,同埋佢啲腐皮口感都实左少少3.浓汤鲜竹卷呢个鲜竹卷系我食过咁多间最好味嘅鲜竹卷!好鲜甜嘅龙虾汤,加上佢肉馅好爽口弹牙,上面仲有啲蟹籽衬托,味道口感一流!4. 叉烧肠呢只圆形嘅肠粉卖相够晒特别,叉烧都唔会太瘦好有蜜味,不过个肠粉皮就做得未够薄啦!始终性价比唔高,试过一次就够啦!

1. 黑松露芋角
黑松露芋角

2. 茶熏素鹅

茶熏素鹅

3.浓汤鲜竹卷
浓汤鲜竹卷

4. 叉烧肠
即拉叉烧肠

始终性价比唔高,试过一次就够啦!
茶熏素鹅
浓汤鲜竹卷