2018-11-18 121 浏览
今晚黎到係太子嘅十大碗。依到裝修非常別緻,坐位亦都好舒服。一坐底,店員即刻比左一盅醃蘿蔔我地試試,係佢地自己醃製嘅。可以隨便夾黎食,唔需要額外收費嘅。蘿蔔非常爽口開胃,作為前菜一流。主菜方面,叫左一份雲吞麵、一份蝦子撈麵、一份魚片粥同一份炸兩。上菜速度快,落單唔洗一陣就黎齊。先講雲吞麵,麵底非常彈牙爽口,亦都冇好重嘅鹼水味。湯底同其他店嘅雲吞麵有唔同,好香濃之餘唔會太咸,唔會食到好口渴,反而仲會令人想飲多幾啖湯。主角雲吞嘅蝦肉亦都非常彈牙,非常推薦。蝦子撈麵嘅麵亦都好爽口,蝦子嘅份量十足,廚房比嘅蠔油份量恰到好處,整體感覺一流。一般食撈麵嘅時候大家都唔太注重跟麵嘅一小碗湯。依到嘅撈麵湯同一般嘅有唔同,同雲吞麵湯一樣,都係非常可口。魚片粥嘅魚片份量多,魚香味有好好咁滲入粥,粥底亦都好香滑,整體黎講唔錯。炸兩方面,一份份量十足,皮薄,炸鬼脆。性價比高。總結,我覺得依到嘅麵做得非常好,湯麵同撈麵都值得一試!

先講雲吞麵,麵底非常彈牙爽口,亦都冇好重嘅鹼水味。

依到嘅撈麵湯同一般嘅有唔同,同雲吞麵湯一樣,都係非常可口。

炸兩方面,一份份量十足,皮薄,炸鬼脆。性價比高。
總結,我覺得依到嘅麵做得非常好,湯麵同撈麵都值得一試!