1K
2018-12-07 141 浏览
近來天氣凍要食多啲嘢先可以保暖,今日就連同朋友結伴雙雙去旺角奶路臣街11號mpm文華商場五樓, 大瀛喜日本料理食日本放題。未到門口已經有長長的人龍排隊入場, 認真犀利。我哋當然都排咗一陣,好彩只需等咗10幾分鐘就有位。在檯上有一本厚厚的點菜紙, 裏面有 星級海鮮推介、壽司、刺身、 手捲、炸物、前菜、燒物 ,一人鍋等等。 嚟到第一時間食個刺身先,點了不夠10分鐘上檯,刺身份量都好足,沒有漏單及食材都算ok。我最愛食海膽手捲,足料又細細件,食多幾款口味及order多幾都得呀~壽司都不錯,size適中,一口一件壽司,ok 不錯。炸物我最欣賞炸榴槤及炸紫芋,外脆內軟,榴槤味仲爆晒出嚟。燒烤尖椒及海蝦夠熱,尖椒好辣十分過癮,海蝦都爽脆。燒物有蜜糖雞翼外面甜甜地,雞肉都滑,而且不乾不鹹,及燒菠蘿燒得好香都甜,算可以。飲食選擇超多,冷熱任揀,仲有熱水,熱茶,清酒及梅酒任飲,好超值囉~甜品是自助吧,我就揀咗百福豆腐花及Blueberry Yogurt。雪糕都係自己去拎,任食好抵,我就食咗榴槤雪糕,味道都很好。

在檯上有一本厚厚的點菜紙, 裏面有 星級海鮮推介、壽司刺身、 手捲、炸物、前菜、燒物 ,一人鍋等等。

壽司都不錯,size適中,一口一件壽司,ok 不錯。

炸物我最欣賞炸榴槤及炸紫芋,外脆內軟,榴槤味仲爆晒出嚟。

燒烤尖椒及海蝦夠熱,尖椒好辣十分過癮,海蝦都爽脆。

雪糕都係自己去拎,任食好抵,我就食咗榴槤雪糕,味道都很好。