2010-08-28 125 浏览
話晒做咗天水圍人成十年有多,銀座同新北江d食肆都食到悶晒有日行開去天瑞村,盲摏摏入咗呢間酒樓飲茶,印象中d點心都ok。今晚响附近打完羽毛球,一行四人又去試吓佢嘅晚飯先!見樓下有人彈d服務差,我都覺得個知客真係唔多掂,唔識主動招呼客人,仲要無厘笑容,呢間酒樓請著佢做知客真係該煨 但企堂d部長同侍應我又覺得ok噃,態度非常友善,仲同我地有講有笑,好nice!迷你冬瓜盅~我覺得一d都唔迷你,足足分咗十碗滿滿嘅!味道清新,足料夠味,夏天消暑之選一品脆皮燒雞~熱辣辣,皮脆且香,雞肉亦非常入味,食到停唔到口清蒸多寶魚~有少少過咗火喉,ok啦!金銀蛋莧菜~係我食過最好味嘅,因為落咗好多鹹蛋!鹹蛋黃融入上湯,成碟餸黃黃綠綠,望到都已經覺得好食,食落濃濃鹹蛋黃香味,加埋嫩嫩嘅莧菜,正爆埋單仲有生果糖水送,西瓜同紅豆沙都甜,後者有d過甜,但都好足料,絕對唔會水汪汪!幫襯兩次都好滿意,唔知點解無人讚呢?我個人一定會再幫襯囉
話晒做咗天水圍人成十年有多,銀座同新北江d食肆都食到悶晒

但企堂d部長侍應我又覺得ok噃,態度非常友善,仲同我地有講有笑,好nice!

清蒸多寶魚~有少少過咗火喉,ok啦!

幫襯兩次都好滿意,唔知點解無人讚呢?我個人一定會再幫襯囉
2010-08-28