2016-05-27 1021 浏览
話說同大食友人食完晚飯意猶未盡, 就黎左呢間一直想試既餐廳食個甜品, 本身係為左呢度既芝麻心太軟而黎, 點知黎到待應話芝麻心太軟改良中, 暫時唔供應.....有點失落既Vi唯有叫個奶皇心太軟補數,另外加多個千層西多士~千層西多士既賣相其實麻麻, 不過又幾有新意既, 切開裡面係一層層好薄既多士, 入面夾左榛子醬同花生醬, 就咁睇有d似crepe cake, 旁邊配有糖漿同牛油, 呢個西多士食落唔夠鬆軟, 但花生同榛子味道就好突出, 仲食到有粒粒花生, 但食多2啖就有d膩, 大食友人同Vi就覺得傳統西多好食d~而奶皇心太軟就有驚喜, 上枱已經聞到好香奶皇味, 一切開d奶皇流心就流出黎, 流心唔會太稠, 外面既蛋糕微脆有蛋香, 但底部略嫌厚左小小, 入面既奶皇流心就好香蛋黃味, 整體似食緊流心既奶皇月餅, 都幾好食, 但係就係差咁個雪糕球XD
千層西多士
奶皇流沙心太軟
2016-05-26
$40 (宵夜)
奶皇流沙心太軟