2020-03-23 53 浏览
龍蝦海鮮蕃茄意粉 $168以龍蝦為主材料黎講 呢道意粉算幾抵玩開邊龍蝦幾吸睛 遮左大半個麵 龍蝦肉正常量 微焦 幾香口 肉質幾嫩 好容易去殼食完隻龍蝦先見原來仲有好多材料 最多係蝦肉 大隻又彈口 另外都有蜆肉 副料有冬菇雞脾菇秀珍菇 豐富程度我覺得改名叫海鮮意粉無龍蝦都講得過去順帶一提 入座有脆片伴似係蛋黃醬 咁既安排感覺良好皇牌威靈頓牛柳 $298第一次試傳說中既威靈頓玩法!本身我都鍾意酥皮 以前就飲酥皮湯 而家就食酥皮牛單睇賣相其實唔特別 好似一舊放大左既批咁 切開先見到入面紅紅地既牛柳 隱約仲見有啲菇味道黎講都唔錯 雖然話鍾意酥皮但都好耐無食過 呢種整法既酥皮幾厚身 加上牛柳本身都厚肉 口細啲都擺唔到兩樣野入口 牛柳唔算韌幾有咬口 有少少筋位 落刀切果陣就感受到 不過可以接受 伴碟個汁會令到易入口啲 似係燒汁 牛柳上另見些少黑椒 整體幾match滿足左口舌後又好有罪惡感 酥皮同牛柳都比睇落大份 三個人share每人試啲可能會好啲
龍蝦海鮮蕃茄意粉 $168
以龍蝦為主材料黎講 呢道意粉算幾抵玩
順帶一提 入座有脆片伴似係蛋黃醬 咁既安排感覺良好

皇牌威靈頓牛柳 $298
第一次試傳說中既威靈頓玩法!
本身我都鍾意酥皮 以前就飲酥皮湯 而家就食酥皮牛
2020-03-11