2019-03-03
今晚帶屋企人去食好西,去左尖沙咀既夜梟,位於金巴利道既大廈裡面,旺中帶靜上到去發現環境都幾啱朋友靜靜地傾下計,分2層,3樓係酒吧,5樓係食野既(冇4樓)點了店員recommend既菜式,首先要左個咕嚕菠蘿牛小排,果然冇介紹錯牛小排大約5成熟,一切落去就覺得佢好juicy,肉質呈粉紅色食落有少少入口即溶既感覺,牛肉味香濃,肉汁充滿哂成個口腔,like!之後要左橫行無忌炒飯,同樣都係推薦菜式炒飯顏色都幾靚,上層鋪滿了蟹籽、蟹膏同蟹肉,下層有芝士食既時候可以搞拌黎食,芝士會有少少拉絲,食落去蟹籽起口腔跳躍,充滿口感甜品要左黑芝麻豆腐蛋糕,豆腐味道好香濃,食落綿滑,配埋消化餅餅底,同埋木糠餅碎,口感幾rich最後要左鬼馬油炸鬼,其實係chocolate fondue + 肉桂條,食既時候沾一沾朱古力食就得肉桂味香濃,加上朱古力醬帶有少少既辣味,一次過味覺有幾種感覺,都幾特別,都fusion得幾搞鬼
之後要左橫行無忌炒飯,同樣都係推薦菜式
炒飯顏色都幾靚,上層鋪滿了蟹籽、蟹膏同蟹肉,下層有芝士