2019-02-19 119 浏览
喺黃埔附近嘅一帶都有唔同嘅拉麵鋪頭,而本人就覺得呢間嘅湯底同埋質素都算係幾好, 入到去七點幾鐘其實都幾滿,啱啱好唔使等位不過正常來講都要等位。激辛拉麵,面頭會有一推辣椒肉碎,建議大家可以唔洗一次過撈匀,因為辣椒肉碎十分之惹味,而且香辣程度十足 如果加晒落去嘅話都相等於譚仔嘅中辣,不過將湯底轉做非常之辣之後其實都別有一番風味,因為麵條十分之掛汁所以每一啖仲有濃厚嘅豬骨湯味,雖然湯頭可能會非常之辣不過都唔會阻止你食到原汁原味嘅豬骨味,而且拉麵軟硬適中啱啱好可以咬下又唔會太硬,而且份量都足夠一個人食飽。日式叉燒方面就切得比較薄不過脂肪比例都較充足, 肉質都容易咬。黑豚拉麵,顧名思義係碗上面有五至六大塊大塊嘅黑豚肉,肉質雖然就冇上一碗咁肥美不過肉的味道就更加突出而且因為有好多肉絕對可以滿足一班食肉獸,而拉麵嘅份量同上一個差唔多不過因為冇辣嘅關係所以豬骨嘅味道就特別突出,而且都唔會有好多味精嘅存在應該係真材實料。唐揚炸雞,炸雞有四至五件大大嚿嘅炸雞每一層出邊嘅炸粉都唔會好口而且都唔會硬熱辣辣,唔係翻炸嘅炸雞,而且因為係新鮮即炸關係所以入面嘅肉汁同埋溫度都非常之多同高,點上小小嘅沙律醬更加好味。最

唐揚炸雞炸雞有四至五件大大嚿嘅炸雞每一層出邊嘅炸粉都唔會好口而且都唔會硬熱辣辣,唔係翻炸嘅炸雞,而且因為係新鮮即炸關係所以入面嘅肉汁同埋溫度都非常之多同高,點上小小嘅沙律醬更加好味。
最後餐廳環境都算坐得唔錯而且職員服務態度都幾好,上餐嘅速度都幾快唔會餓親整體上都唔錯。
2019-02-16