(非会员)
2008-07-06 14 浏览
昨晚和d朋友去試下啦, 睇過亞視黃麗梅節目介紹, 上到來openrice 的食評又唔差但係, 真係冇想像咁好囉~~不過不失首先, 環境雖然冇乜裝潢, 但我覺得可以接受至於冷氣, 真係好熱, 果度有二部冷氣, 但開到只肯開一部, 要坐滿人先開第二部, 仲要佢其中一部係家用果種分體機, 冷氣真係好了弱, 加上泰國菜都係辣架啦, 一路食一路標汗~~~服務, 唔多好, 果個上菜/樓面姐姐, 塊面勁黑至於食物, 佢的粉量好細, 一放低一人一塊已經冇曬, 所以叫佢好多野都食極唔飽, 所以我建議來食, 以4-5個人最好, 有7-8個, 真係樣樣試一件, 完全 唔覺有野落肚, 加上佢上菜速度很慢, 相隔成15-20分鐘先上碟菜, 呢種情況, 真係食極都唔飽~~~ 至於味道, 其實係ok的, 很多款都幾野味, 好香口, 但係味很濃~~且而可能我地叫很太多款野, 發現有部份菜式係相同味的, 但材類唔一樣, 例如, 生蝦個汁, 同好多款菜的汁都係一樣~~所以, 感覺好似食來食去都係果d野咁~~~至於好多人推薦的海南雞, 真係麻麻地咋喎, 首先雞唔滑(都唔係鞋果隻種), 隻雞好肥, 皮下層油好勁~~~味道唔夠
但係, 真係冇想像咁好囉~~不過不失
首先, 環境雖然冇乜裝潢, 但我覺得可以接受
服務, 唔多好, 果個上菜/樓面姐姐, 塊面勁黑

至於好多人推薦的海南雞, 真係麻麻地咋喎, 首先雞唔滑(都唔係鞋果隻種), 隻雞好肥, 皮下層油好勁~~~味道唔夠~~真係一般, 佢樓下果間醉瓊樓的雞一定正過佢, 只於個油飯, d飯好硬, 油味/鹽味唔夠
仲有煎蠔餅唔得, 雖然d蠔幾大粒, 但蠔量少, 同個粉開得唔好, 好厚身, 始終潮州打冷好食d,
要讚的, 有果個生蝦, 想唔到咁的味, 好清新, 同爽脆
烏頭魚, 很滑, 一d都唔鞋
冬陰公好足料

講到底, 呢間泰菜可再返來食的, 但一定唔係我心目中active list果類, 好間唔中可以來一次, 同埋, 一定係冬天先來, 夏天真係頂唔住