2022-09-21 327 浏览
咁岩要去红磡买野, 顺便喺附近揾左间未试过既食肆试下见到火夫个lunch menu几吸引, 同埋之前上网都见过介绍, 决定一试环境几好, 都干净舒服, 但因为open kitchen, 所以有少少油烟味我同老公每人叫左一个lunch set$118 = 1个面食+2串串烧+1杯饮品, 再加1服务费佢另外可以再加$138任饮酒, 留番下次夜晚黎先饮老公钟意食牛肉, 所以个面食加$20叫左炙烧牛肩胛捞面上网见好多人都系试虎虾浓汤面, 话虽然好食但好漏 所以我决定试下明太子捞面*炙烧牛肩胛捞面*卖相好好, 但肩胛肉完全唔淋, 口感差, 面汁冇乜味道, 完全系失望*明太子捞面*够多汁多明太子, 捞完之后每一条面都沾有明太子, 味道十分好*鸡胸骨, 海鳗烧, 盐烧手羽. 鸡肝啡菇*而串烧我地拣左比较普通嘅款式, 希望唔好中伏但真系好一般, 鸡翼系单骨好薄, 得咸味鸡胸骨有酸味, 海鳗烧好un唯独是个鸡肝啡菇有d惊喜, 黎到先知佢系吉列入面酿左好多鸡肝, 浓味而不漏, 好味道*白桃冷串梳打*饮品只系简单叫左麦茶同白桃冷串梳打梳打真系有串白桃, 但味道普通, 冇乜特别总括黎讲, 食物水准好参差, 好

我同老公每人叫左一个lunch set
$118 = 1个面食+2串串烧+1杯饮品, 再加1服务费
佢另外可以再加$138任饮酒, 留番下次夜晚黎先饮

老公钟意食牛肉, 所以个面食加$20叫左炙烧牛肩胛捞面
上网见好多人都系试虎虾浓汤面, 话虽然好食但好漏
 所以我决定试下明太子捞面
炙烧牛肩胛捞面
*炙烧牛肩胛捞面*

*明太子捞面*
鸡胸骨, 海鳗烧, 盐烧手羽
鸡肝啡菇

*鸡胸骨, 海鳗烧, 盐烧手羽. 鸡肝啡菇*
而串烧我地拣左比较普通嘅款式, 希望唔好中伏
但真系好一般, 鸡翼系单骨好薄, 得咸味
鸡胸骨有酸味, 海鳗烧好un
唯独是个鸡肝啡菇有d惊喜, 黎到先知佢系吉列
入面酿左好多鸡肝, 浓味而不漏, 好味道
白桃冷串梳打

*白桃冷串梳打*
饮品只系简单叫左麦茶同白桃冷串梳打
梳打真系有串白桃, 但味道普通, 冇乜特别

总括黎讲, 食物水准好参差, 好食嘅好好食, 唔好食嘅真系好难食
如果可以做到唔系净系得招牌菜好食咁就好
会再比机会呢间食肆, 期待下次黎会有进步
2022-09-20
等候时间
10 分钟 (堂食)
鸡肝啡菇