2007-06-04
見有咁多好評,所以先去試,比想像中無咁好。叫咗個3人餐($240):(1)牛肉石頭鍋飯—好大鍋。個阿姐幫我地撈,滋滋聲,好香。有雲耳絲,carrot 絲,牛肉同埋黃帝菜,撈得好均勻,加埋加sauce 同飯焦,好好味,好香飯味。(2)湯春菊—即黃帝菜煲,好熱,好清,黃帝菜好嫩,唔會有根,好味,但不算太特別和地道。(3)海鮮粉絲煲—有蜆、蟹、蝦、魷魚。蟹同蝦都唔新鮮,有怪味,蝦梅梅地。個湯同湯春菊個湯係一樣的,只多了一點辣。(4)薯仔炆排骨—正宗應該是炆牛肋骨吧,但這裡只有排骨,都炆得好淋,肉同骨已分離。但味道麻麻,因薑味太重。(5)前菜—有六款,ok,但不夠地道,無傳統ge咸魚仔、菠菜、大豆牙。反而有魚片、薯仔+紫薯沙律,點解我去韓國都無食過ge le!!!???服務大致良好。不用加一。
叫咗個3人餐($240):
服務大致良好。