2021-06-24 2692 浏览
知道Mingles主厨喺香港开家庭式嘅韩国fusion荔枝果肉雪糕菜,即刻就决定试,几年前喺首尔食过一试难忘。对比香港呢一间就有点失色了。我哋今日试咗一个四个course嘅晚餐,再加两个side dish。首先个前菜,配搭有鱼生与芫荽同埋Kimchi,味道真系冇乜惊喜😬。跟住个人参汤,个汤嘅味道系OK嘅,配咗个糯米饭都几好味,汤嘅鸡卷就一般啦。反而𠮶side order嘅炸鸡几好食另外个海鲜pancake亦好普通。反而个Main dish慢煮猪扒同埋墨鱼荞麦面系最好味嘅,Juice得来又有炭烧嘅香味最后甜品亦都只系普普通通。如果冇去过首尔嘅Mingles, 香港呢间一时亦无妨
呢一间就有点失色了。