2005-08-21 2 浏览
被安排坐出lounge,行遠兩步路,不過坐得比較舒服,而已靜D,旁邊仲有人彈琴,好good海鮮試左螺:幾爽口/ 長腳蟹:有兩種,但食唔出有咩分別,幾鮮甜好味,不過食多幾隻就開始覺得咸/ 蝦K / 蟹:都幾好味,叫做啖啖肉唔洗食得咁辛苦/ 蠔:有個counter養住0的蠔,即叫食開,感覺好新鮮,平時無食開都叫左一隻試,ok喎/ 豉椒蛽:幾大隻,味道都ok,不過當然係大排擋有鑊氣好味D / 刺身:即叫即切,三文魚好肥美,正呀/ 我6:45到,無留意倒有龍蝦,鮑魚,蚌等seafood,唔通縮左水...甜品試左tiramisa係傳統\"畢\"黎食0個種唔係cut cake,好咖啡味,食第一次時覺得好好味, 第二次再畢另一邊,可能D糖攪得唔混,好甜,而且隻碟太熱,畢左落去拎返埋位已經溶左一半/ 有個好似火焰雪山既批,超甜,好似食緊砂糖咁,個批底怪甜味/ new york cheeze:好芝士味,幾好/ 士多啤梨拿破崙:最好味,個皮仲好脆,多士多啤梨/ pancake:拎到埋位入面既cream已經溶哂, 不過好好味(有荔枝餡) / 杯杯jelly,好靚,唔好食,不過感覺都幾特別,有白朱古力+薰衣草

甜品試左tiramisa係傳統\"畢\"黎食0個種唔係cut cake,好咖啡味,食第一次時覺得好好味, 第二次再畢另一邊,可能D糖攪得唔混,好甜,而且隻碟太熱,畢左落去拎返埋位已經溶左一半/ 有個好似火焰雪山既批,超甜,好似食緊砂糖咁,個批底怪甜味/ new york cheeze:好芝士味,幾好/ 士多啤梨拿破崙:最好味,個皮仲好脆,多士多啤梨/ pancake:拎到埋位入面既cream已經溶哂, 不過好好味(有荔枝餡) / 杯杯jelly,好靚,唔好食,不過感覺都幾特別,有白朱古力+薰衣草味,酒味真係好酒/ 臨走唔記得食雪糕,可惜

其他熱盤無乜點食牛仔扒:即切,好好味,不過都好易飽肚/ 羊架:\"穌穌\"地都幾好食/ 忌廉湯:好好味,好香濃

是次收費($318+10%)$350/位包飲品一杯,其實呢度唔算好多選擇,勝在有海鮮食,因為同人慶生唔計價錢啦,最緊要食得開心,但呢個價無咩特別都唔會再試,但聽講宵夜價吸引D就另計啦

後記:呢幾日勁落雨,去到已經濕哂身,\"up\"住咁食都好影響心情