2018-06-10 127 浏览
佢一向都很喜歡食pancake...去完日本之後對梳乎厘pancake更念念不忘。一早已聽聞K11有間 好正。好!今日就試試。餐廳開業咁耐都仲咁受歡迎,好采都只係排了一陣隊!一坐低就即刻叫野食(因為係排隊既時候已急不及待諗好食乜喇..),叫了招牌梳乎厘pancake 和士多啤梨pancake。梳乎厘pancake 製作需時,要等大概二十分鐘。 Strawberry Pancake 先來一客士多啤梨先,外表十分吸引,雖然唔係梳乎厘pancake,但口感都不會太硬,士多啤梨醬甜而不膩,cream 打得十分幼滑,好快已經比我地ko,依個十分有驚喜Soufflé Pancake 主角要來喔!一放低已經聞到香濃蛋味..我影相動作很快,因為感覺到隔離有雙眼緊緊地盯住碟野。開動囉!蛋香味有,鬆軟度夠,皮皮有咬口!在日本的感覺番哂黎。。感覺仲好味過係日本食的gram..走時問問日本總店或分店在哪裡,服務生說這不是日本品牌,是本地人做的。噢!誰說日本的pancake是零舍好味?!本土也很好!我撐本地品牌!會不會再來?一定!因為大半個梳乎厘pancake都比佢食哂

Strawberry Pancake

Soufflé Pancake

開動囉!蛋香味有,鬆軟度夠,皮皮有咬口!
在日本的感覺番哂黎。。
感覺仲好味過係日本食的gram..

會不會再來?一定!因為大半個梳乎厘pancake都比佢食哂
2018-06-01