2013-10-29 644 浏览
见今日星期六得闲就同屋企人来到呢间同事都赞好的酒家食晏,但系我来的过程有啲曲折,因为棉登径原来分两边,我地行错咗方向,所以好耐先找到。入到去佢的装修同一般高级茶楼一样,有啲卡位,又有啲大枱。我地四个人可以座卡位,个卡位其实可是坐到六个人,所以都坐得好舒服。讲下个好有特色的螺汤,因为佢系位上的,你估下佢用咩上个汤?答案系紫沙茶壶同茶杯,仲有个盆一套咁上,只系睇都好有特色,而且个汤好清好甜,仲有鸡脚比你食,好好味呀。系茶楼大家都会烧卖,呢到系一个豪华版,佢有只好大只的鲍鱼系到,整得好靓,有啲唔舍得食。仲有虾饺,个皮好薄好好食。个斑球露荀,斑球炒得刚刚好,好嫩好滑,露荀就好脆,啲色已经好好睇,食落真系好好味。咁样的质数,贵啲都抵啦!

螺汤
鲍鱼烧卖
虾饺
斑球露荀
咁样的质数,贵啲都抵啦!
2013-10-12
螺汤