2008-05-04 6 浏览
http://hk.myblog.yahoo.com/goodboy_philip/article?mid=25829晏奏過金鐘運輸署續牌費, 攪掂之後醒起 Pacific Place 開左間 "迴轉" Shiro, "迴轉之童" 好孩子梗係要試一試佢啦? 至於好唔好食? 又睇落去? Shiro 地址: 金鐘金鐘道88號太古廣場1樓入到去, Server: "請問 Sushi bar 食 sushi 一或 drink 呢?" 好孩子心諗: "我雙眼只有 sushi, no drink 啦唔該!"條 "迴轉帶" 有幾長, 肯定係全香港最短既迴轉帶! Menu d 野食好吸引, 價錢呢? 一句講哂: "不能放肆地食!"中拖羅壽司: 飯無問題, 中拖羅魚味卻好淡! 刺得中厚, 味道? 無回味既感覺! 燒拖羅卷: 金箔踏著大拖羅碎, 卷內有三文魚腩, 即係咁, 平時一口可以吃下既卷, 今次要擘大個口先食到個卷! 味道?好味!!! 拖羅碎外層夠肥, 咬下連內層三文魚腩一撞, 口感 (無錯! 呢個好少出現既詞語都彈埋出黎!), 口感好好反, 味蕾受到衝擊!蝦天婦羅壽司: 新鮮炸出黎, 唔油!

Shiro 地址: 金鐘金鐘道88號太古廣場1樓

條 "迴轉帶" 有幾長, 肯定係全香港最短既迴轉帶!

蝦天婦羅壽司: 新鮮炸出黎, 唔油! 印象中有 d 似 "見城" 炸粉味道! 隻蝦係 "片" 開左炸既, 原隻靚蝦非一般迴轉可比! 埋單三碟野 $209! 呢餐 tea 肉痛架!
注意: 要自己嗌 drink, 綠茶盛惠十元。

食 TEA 期間, 好孩子隔離有兩位師奶不停投訴, 又話無位擺野, 又話無帶 lane crawford 卡都要比折, 係咁同個經理理論...真係想餐安樂茶飯都唔得, 食哂兩個 C 奶講既怨氣...全程講人壞話! 咁負能量, 十句入面有九句係負能量既野, 做人邊會開心呢?

環境:  3.5 (迴轉, 飲野, order 枱三分天下。)
衛生:  4 (食具排列正常, 乾淨。)
服務:  4 (極之體貼! Waitress 同 manager 非常緊密合作! 好有禮貌! 一定有 train 過! 如果唔係點頂兩位師奶? )
設計:  4 (Menu highlight 既相影得好 pro! )
味道: 3.5 (只係食左幾件野, 唔足以下定論, 不過質素都 above average!)
價錢: 1 (因為有迴轉帶, 列入迴轉壽司系列, 價錢貴架!)

最終評分:  (3.5) 味道同價錢都係屬於 Pacific Place 既 level!
燒拖羅卷
中拖羅