2013-05-06 3250 浏览
今次第二次黎,發覺價錢一次比一次貴。因為好鐘意食蠔,貴都黎啦。上次黎食佐三十多隻,今次食佐都廿幾隻,實'在相當開心及暢快。這是任食蠔吧半自助餐。頭盤及蠔係任食,每位有一客主菜。及任飲香賓。蠔大約有六款,每天都唔同。即叫即開,落佐單話比蠔師父知你坐邊枱,要幾多隻。好快就到。絕對不會落單十隻但只黎五隻的事。你食得落,收埋佐的蠔都會開噃出黎招呼你。愛蠔一族,絕不能錯過。頭盤的魚生好新鮮。蛋及湯係要落單的。龍蝦湯很好飲。這鵝肝很好味,食佐好似兩三個。分開幾次落的蠔,中間嗰盤係比較鮮甜。今日係做美國蠔。我同老公都不太喜歡美國蠔,不喜愛creamy, 也不喜歡太勁海水味。我地同經理反應,今日的蠔不是我們的喜好。因此經理詢問了我們的口味後。便叫廚師係雪櫃攞半打適合我們口味的澳洲及法國蠔。如此細心的招呼,即使貴也覺很值得。主菜有五六款。我們點了鵝肝及龍蝦。不過其實那一刻已好飽了。還未得,重有甜品要食甜品都係係咁二食。。。因為真係好飽。總括黎說,仍然很正。但價錢去到$750 一位。有點兒那過。一定要食好多蠔才化算。兩個人,折後1400元,係出面食,40蚊一隻,食兩打加兩個主菜及甜品,也大約是這價錢。因此
分開幾次落的蠔,中間嗰盤係比較鮮甜。
主菜有五六款。我們點了鵝肝及龍蝦。不過其實那一刻已好飽了。
還未得,重有甜品要食
甜品都係係咁二食。。。因為真係好飽。

總括黎說,仍然很正。但價錢去到$750 一位。有點兒那過。一定要食好多蠔才化算。兩個人,折後1400元,係出面食,40蚊一隻,食兩打加兩個主菜及甜品,也大約是這價錢。因此,值不值得再去真係要睇下食到幾多隻蠔啊。

2013-03-02