2022-04-05
上星期六諗住同屋企人去食lunch, 預先訂座攞飛,去到餐廳繼續等,前面仲有一個no 之後就到我地(三至四人位). 之後張經理先安排前一枱入座,但係佢安排前後座俾客人,當然客人話繼續等要求安排隔離座位,我地都係一樣,所以大家繼續等!等嘅期間,張經理不停只安排兩人入座,突然聽到前一位客人大聲話個張經理,明明睇住有左右兩枱座位,但張經理完全無考慮安排三人入座而不停只叫兩人入座,結果前一枱客人氣沖沖地走了!到再有三人座位時,因前一枱客人走了,正常會輪到我入座,結果佢竟然係叫我之後嘅no 入座,我上前問佢點解咁安排,佢竟然話,叫no 係一個訂座,一個walk in, 問題係佢從來無安排過訂座嘅人入座(因前一位客人已走),就直接安排walk in 客入座,仲要理直氣壯話咁安排無問題!完全唔明白一間位於新城市,算係有規模嘅餐廳,竟然有d咁劣質嘅僱員,新城市有大把其他餐廳選擇,依d咁嘅餐廳,未食先受氣,一定唔會再去!