2024-02-11 1400 浏览
這間人氣連鎖韓式餐廳其中一間分店位於沙田的新城市廣場三期,主打頂級韓牛及正宗地道的韓國菜,由韓籍大廚主理。店內環境寬敞舒適,抽風系統完善,衣物又沾油煙味,適合約會或多人聚會。多款韓式小食包括涼拌木耳、泡菜、沙律、酸瓜等,酸甜開胃,更可以任添。每枱也有英國馬爾頓海鹽、法國雷恩牌原粒芥末籽醬及韓國萬土里鮮山葵,調味變化多端。1++韓牛及鍋物套餐 - $458適逢農曆新年及情人節推出的甜蜜二人餐三合一一片片粉嫩的韓牛有著大理石般的油花,甘香的油脂充滿肉香,入口嫩滑又多汁,肉香和口感間取得平衡;雪白肉厚的鮮帶子爽滑彈牙好清甜;厚實滑嫩的蘑菇充滿水份。鮟鱇魚伴蜆及蔬菜豆腐鍋配烏冬結合韓國人最喜愛的魚糕湯及鮟鱇魚,海鮮湯底充滿風味;嚴選韓國進口鮟鱇魚份量十足,緊實的魚肉富有膠質好彈牙,而且低脂肪很有營養;還有鮮甜無沙的蜆肉、滑豆腐、香蘿蔔、皇帝菜及芽菜等;幼滑的烏冬煙韌彈牙吸飽湯汁精華。 韓牛白泡菜壽司油花豐富且分佈平均,侍應席前炙燒逼出牛脂香,鎖住豐富的肉汁,夾著爽脆的白泡菜。韓國草莓奶昔粉白相間的奶昔幼滑細膩,綿密的冰沙毫無冰塊感,更有絲絲士多啤梨果肉,酸甜開胃。

1++韓牛及鍋物套餐 - $458
適逢農曆新年及情人節推出的甜蜜二人餐

鮟鱇魚伴蜆及蔬菜豆腐鍋配烏冬
烏冬
鮟鱇魚伴蜆及蔬菜豆腐鍋配烏冬

2024-02-11
2023-12-15 1764 浏览
係新城市行完街順便食埋先返屋企, 經過間叫"馬場洞烤肉專門店"見門面幾靚就俾佢吸引左...餐廳係食韓燒既, 見價錢都合理就入去食LU~~內裏環境舒適, 座位闊落, 職員服務態度好好, 整體氣氛好舒服同朋友2個人坐4人枱, 坐得好舒服呢~~食物選擇豐富, 有多款單點燒肉或燒肉套餐~另外仲有唔少特色韓食, 例如生拌牛肉, 醬油蟹, 燉牛排骨等.....而我就點左節慶韓式烤肉盛宴套餐精選烤肉套餐 $548極級箱降牛肉 100G韓國豬肩肉 100G馬場洞乾式熟成五花肉 200G韓國水泡菜香脆無骨炸雞 4件主食X1飲品X2免費前菜4小碟, 無限refill~~韓國草莓奶昔杯底有新鮮草莓切片, 味道鮮甜~~奶昔濃郁香滑, 充滿奶香, 入口creamy荔枝梳打賣相清澈透明, 荔枝味道香甜可口, 非常解渴~~韓國水泡菜味道醃得剛剛好, 酸酸甜甜, 完全不辣~~泡菜口感爽脆, 食完好開胃香脆無骨炸雞4件可選2款口味, 揀左蒜香醬油 & 初雪(芝士粉)炸雞外脆內嫩, 雞肉非常幼嫩, 肉汁豐富!!蒜香醬油味道濃郁, 好惹味撒上芝士粉嘅炸雞甜中帶咸, 口感新鮮特別極級箱降牛肉 100G牛肉油花豐富而且分佈均勻
餐廳係食韓燒既, 見價錢都合理就入去食LU~~
同朋友2個人坐4人枱, 坐得好舒服呢~~
食物選擇豐富, 有多款單點燒肉或燒肉套餐~

而我就點左節慶韓式烤肉盛宴套餐
韓國水泡菜
香脆無骨炸雞 4件
主食X1
飲品X2
免費前菜4小碟, 無限refill~~
韓國草莓奶昔
杯底有新鮮草莓切片, 味道鮮甜~~
奶昔濃郁香滑, 充滿奶香, 入口creamy

荔枝梳打
賣相清澈透明, 荔枝味道香甜可口, 非常解渴~~
韓國水泡菜
味道醃得剛剛好, 酸酸甜甜, 完全不辣~~
泡菜口感爽脆, 食完好開胃
香脆無骨炸雞4件
可選2款口味, 揀左蒜香醬油 & 初雪(芝士粉)
炸雞外脆內嫩, 雞肉非常幼嫩, 肉汁豐富!!
蒜香醬油味道濃郁, 好惹味

撒上芝士粉嘅炸雞甜中帶咸, 口感新鮮特別
極級箱降牛肉 100G
牛肉油花豐富而且分佈均勻~
肉質軟腍嫩滑, 入口即溶, 牛味甘香

韓國豬肩肉 100G
肉質鮮嫩, 肉味豐富~
燒完都保存到肉汁

馬場洞乾式熟成五花肉 200G
五花肉肥瘦相間, 燒到微微焦香, 味道一流
莞島鮑魚鹿尾菜粥
粥底煮得濃稠~入口滑順, 味道鮮甜, 富有層次感~ 食落又暖胃

鮑魚帶出豐富海鮮味, 鹿尾菜則增添了獨特口感同清香~~
  • 韓式烤肉盛宴套餐
2024-04-06 189 浏览
💰Total $327 HKD / 2人 (午市)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~係沙田行街行到肚餓想搵個地方食lunch,之前就有朋友介紹過新城市廣場三期有間韓國餐廳幾抵食,所以就決定去試下。《馬場洞烤肉專門店》係一間主打韓國燒肉嘅連鎖餐廳,佢地提供唔同肉類部位嘅燒烤套餐以及韓國地道料理🇰🇷。餐廳環境闊落乾淨,一坐低店員就會先遞上三款韓式小菜,包括係泡菜,魚餅同醃洋蔥。我地兩個人就決定叫兩個餐加多款炸雞小食,份量非常多,味道亦十分好。~~~~~~~~~~~~食物介紹~~~~~~~~~~~~🤩午市一人牛肉套餐🥩 ($153 HKD)•韓式調味牛肋骨肉80g•牛膈肌80g•牛肋骨50g•烤大蝦伴雜菜🦐雖然係一人餐,但份量足以我地兩個人share食都食到好滿足。牛肉雖事先醃製過,但並唔會太重調味料嘅味道,所以仲會食到肉本身嘅鮮味。相信餐廳對入貨嘅都係有要求的,所以並唔需要用好重嘅調味去醃肉。蝦食落都係係新鮮彈牙,唔會咬落口好「梅」。🤩石鍋牛肉拌飯 追加蒜香醬油無骨炸雞 🍗($144 HKD)呢份牛肉拌飯份量啱啱好,拌飯醬唔會太辣同太鹹,食完都唔會好口渴。拌飯嘅配
💰Total $327 HKD / 2人 (午市)

~~~~~~~~~~~~食物介紹~~~~~~~~~~~~

🤩午市一人牛肉套餐🥩 ($153 HKD)
•韓式調味牛肋骨肉80g
•牛膈肌80g
•牛肋骨50g
•烤大蝦伴雜菜🦐

呢份牛肉拌飯份量啱啱好,拌飯醬唔會太辣同太鹹,食完都唔會好口渴。拌飯嘅配菜料都幾多,食落每一啖都有肉菜飯。追加嘅炸雞都十分高質,唔會好厚炸粉,但咬落依然香脆,而個醬汁味道恰好,唔會食完好膩。
💰性價比唔錯
🇰🇷鐘意食韓國茶同烤肉嘅人要來試下
🤤會再encore
2024-03-26 126 浏览
喺沙田食燒肉其實都唔少選擇,今次黎到馬場洞烤肉專門店試下。因為唔想諗就揀左個套餐,方便快捷,樣樣都有少少咁。 精選2人烤肉套餐一共有5款肉,豬牛雞都有,大概係霜降肉、牛隔肌、五花肉、豬肩同埋雞翼。擺盤一層一層由上而下逐款肉食落去。野菜方面都有3款,冬菇、雞髀菇同埋翠玉瓜,仲有菠蘿。套餐仲有韓式炸雞,另外再加杯青提梳打。 餐廳啲枱都排得幾密,隔離枱講野基本上完全聽到曬,可能我地比較夜先去,所以感覺好少少。

韓式炸雞
青提梳打
韓式炸雞
精選2人烤肉套餐
甜蜜套餐給你「一餐兩食」新體驗~ 任你燒烤、鍋煮都可以👍 燒肉餐桌上配置優秀的抽氣系統,使環境乾淨舒服、無油煙😍✨1++韓牛及鍋物套餐 $458主食 Main▪️三合一(韓牛/帶子/蘑菇)Hanwoo 1++ Butcher's Cut, Scallops & Mushroom Platter既可以燒烤又可以鍋煮燒烤過的韓牛更油脂甘香😍燒帶子則雙面金黃又鮮甜蘑菇烤香更美味🤗▪️韓式鍋肴雜菜盛合Korean-style Pot Dish & Vegetable小鍋的魚糕湯底幾清香另+$68享升級鮟鱇魚伴蜆及蔬菜豆腐鍋配烏冬韓國進口鮟鱇魚低脂且有營養膠質豐富,肉質綿密彈牙蜆的鮮味滲透湯底讓蔬菜豆腐烏冬更鮮美!▪️韓牛白泡菜壽司Hanwoo 1++ Butcher's Cut & White Kimchi Sushi火炙後的韓牛油香四溢白泡菜蔥花的辛辣讓壽司咩感更豐富飲品Drinks▪️韓國草莓奶昔及韓國蜜桃奶昔K-BERRY & K-Peach Milkshake奶香綿滑配搭草莓、蜜桃的鮮甜Ho sweet sweet🥰

✨1++韓牛及鍋物套餐 $458
主食 Main
▪️三合一(韓牛/帶子/蘑菇)

既可以燒烤

▪️韓式鍋肴雜菜盛合

小鍋的魚糕湯底幾清香
另+$68享升級鮟鱇魚伴蜆及蔬菜豆腐鍋配烏冬
韓國進口鮟鱇魚低脂且有營養
膠質豐富,肉質綿密彈牙
蜆的鮮味滲透湯底
讓蔬菜豆腐烏冬更鮮美!

▪️韓牛白泡菜壽司

火炙後的韓牛油香四溢
白泡菜蔥花的辛辣
壽司咩感更豐富

飲品Drinks
▪️韓國草莓奶昔及韓國蜜桃奶昔
K-BERRY & K-Peach Milkshake
奶香綿滑
配搭草莓、蜜桃的鮮甜
Ho sweet sweet🥰
2024-02-13 100 浏览
就快到情人節,唔少餐廳都推出咗情人節套餐,見呢個1++韓牛及鍋物餐價錢唔貴,性價比之高引到我同朋友唔係情人都要食下🤪韓國餐廳必有嘅八小碟前菜,加上泡菜同沙律,不同款式十全十美~前菜食完唔夠仲可以再添食😋🔸韓牛白泡菜壽司🔸席前炙燒韓牛壽司,牛肉油脂分佈適中,入口好香牛脂味,當中夾有白泡菜消解油膩感,好味得嚟又有韓國特式👍🔸三合一🔸由1++韓牛、帶子同蘑菇組成,集齊晒肉、海鮮同蔬菜,份量十足!韓牛經過濕式熟成處理,新鮮程度貼近當地韓牛,而且肉質更鮮嫩,牛味更濃郁😋🔸鮟鱇魚伴蜆及蔬菜豆腐鍋烏冬🔸本身套餐係跟用年糕湯底、有鮑魚魚蛋嘅韓式鍋肴雜菜盛合~不過我地就揀咗升級做鮟鱇魚蔬菜豆腐鍋✨因為想試下呢種比較少見、由韓國進口嘅鮟鱇魚🐟啖啖厚嫩魚肉冇咩細骨,低脂肪、膠質豐富好有營養,難怪大受韓國人喜愛😳個鍋仲有蜆肉、大豆芽、西洋菜、豆腐同煙韌烏冬,份量十足淨係食呢個鍋都飽咗一半😆🔸韓國草莓奶昔/韓國蜜桃奶昔🔸飲品揀咗兩杯奶昔,粉色系好啱女仔打卡,奶香味加上酸酸甜甜嘅果醬,甜甜蜜蜜好sweet☺️餐廳採用韓國進口食材,食勻韓牛燒肉同特色韓食都唔貴,無論係節日慶祝定朋友聚餐都啱嘅性價高選擇👍

🔸韓牛白泡菜壽司🔸

🔸三合一🔸

🔸鮟鱇魚伴蜆及蔬菜豆腐鍋烏冬🔸

🔸韓國草莓奶昔/韓國蜜桃奶昔🔸

2023-12-31 100 浏览
去咗沙田新城市馬場洞烤肉專門店,摸門釘都有咖嘅美食,讓人目不暇給嘅選擇啊!🍢🥘😋 1++韓牛西冷簡直係咬落去嘅時候流晒出嚟嘅肉汁,滋味滿分,嘴巴裡面那個微微嘅牛肉甜味,真係嘆為觀止!豬肋排又香口又唔會太肥膩,一啖啖肉嘅幸福感,真係得意!大醬湯溫暖甜潤,湯底醇厚,牛肉嘅鮮味一啲都冇被浪費,每啖湯都飲到心窩入邊。韓式飯又係個驚喜,咁大一碗飯,飽肚又滿足——令人開懷大食!店內環境清靜,食得好安心,晏晏地再加碼幾份前菜,不知不覺夜晚都咁舒適😌。同朋友坐低傾計,飽餐一頓,到彼此打番個飽嗤之後,都仲感覺唔錯,只衰就係速度要再快嗲,等得有啲心急。總括黎講,如果你係一個食得開心就最緊要嘅人,絕對要嚟試下!每一啖都係驚喜,每一嚼都係享受,真心唔拍板!下次我還會再來,期待下次嘅味道旅程!👏🤤🥳

2023-12-16 242 浏览
服務質素差劣,職員態度未至於惡劣,但睇得出完全冇心serve客人。我攞飛後問女職員「唔該,仲有幾多張?」女職員大力拍打佢背後嘅mon,一言不發,沒眼神交流,算。食物質素亦沒有驚喜,肉類沒有鮮味。算。入座限時90分鐘,期間有職員於約60分鐘時放下單據,表示截單及睇睇張單有無問題。過多15分鐘後,剛才提及拍打mon嘅女職員再到來查問單據有冇錯誤,我表示冇。然後該女職員亦冇禮貌地即時叫我到收銀處埋單,請問貴公司係咪咁等錢用?食客雖然已完成用膳,但是否要我即時執包袱走人?實在難以接受。
我攞飛後問女職員「唔該,仲有幾多張?」
女職員大力拍打佢背後嘅mon,一言不發,沒眼神交流,算。

食物質素亦沒有驚喜,肉類沒有鮮味。算。

2023-12-15
2023-11-12 1609 浏览
今晚車車去左沙田買d野順便食埋飯, 經過烤肉店聽到d燒肉嘅聲就好想食燒肉, 即刻入去試下先! 餐廳環境幾大無油煙味, 坐得幾舒服! 我地點左一個馬場洞特選韓豚配牛肉套餐同韓牛屠夫特選牛扒, 更有店員幫我地燒, 非常貼心, 成餐飯都勁滿足勁飽肚!⭐韓牛屠夫特選牛扒馬場洞特選韓豚配牛肉套餐E個Set有韓國豚肉同牛肉, 相當豐盛, 擺盤又靚, 打卡不錯⭐韓國豬肩肉韓國嘅豬肩肉通常味道濃郁而且質地柔軟, 燒完之後包埋菜食, 清爽又好味⭐雞腿肉口感多汁鮮嫩, 啖啖肉⭐極級霜降牛肉雪花好靚, 油脂分怖平均, 入口油香滿滿, 就咁食已經好正, 配少許wasabi風味更佳⭐牛隔肌口感鮮嫩, 肉味濃郁⭐豬五花肉五花肉肥瘦相間望到都正, 外皮燒至微脆, 入口油脂爆滿, 配上生菜同泡菜同食超惹味⭐招牌炸雞食韓國野又點少得炸雞, 酥脆嘅外皮加埋多汁嘅雞肉, 作為燒肉嘅間場不錯⭐香桃梳打⭐荔枝梳打

⭐韓牛屠夫特選牛扒
馬場洞特選韓豚配牛肉套餐
⭐韓國豬肩肉
⭐雞腿肉
口感多汁鮮嫩, 啖啖肉
⭐極級霜降牛肉
⭐牛隔肌
口感鮮嫩, 肉味濃郁
⭐豬五花肉

⭐招牌炸雞

⭐香桃梳打
⭐荔枝梳打

2023-10-16
2023-10-29 1165 浏览
沙田嘅🌟馬場洞烤肉專門店🌟,聽個名就知係🇰🇷韓燒餐廳!二人燒肉套餐🔥200零蚊起就有交易,有肉有菜有飲品!如果想食好啲嘅話,亦有🇰🇷1++嘅頂級韓牛供應🥩,豐儉由人!🥬🥒🧄🧅韓式前菜係無限refill嘅,食晒就可以再問店員拎,正🤪!🌟2人精選套餐 豬肉套餐 $258有四款唔同嘅🐖豬肉,包括🇰🇷韓國豬肩肉、🐖五花肉、🇪🇸伊比利亞豬肋排肉、🥓秘製伊比利亞豬肋排肉,當然唔少得跟埋🥬包飯菜!肉品都係厚切,仲好肥美🤤,可以慢慢燒慢慢嘆!套餐嘅🍗招牌炸雞炸到外脆內嫩,水準之作👍🏻!跟餐可選🦐烤蝦及雜錦蔬菜🥬,超大碟,而且🧅🍆🍄蔬菜類嘅cutting都幾厚幾大片,真係好滿足🤩!套餐仲包埋🍹水果梳打兩杯,都真係幾扺食!🧀頂級芝士豬肉香腸 +$38韓燒又點可以冇🧀拉絲芝士!🥩1++韓牛屠夫特選牛排 100g $198厚切雙飛cutting嘅 1++韓牛排🇰🇷,仲跟埋牛油🧈,可以好輕易咁🔥燒出完美富牛油香嘅韓肉,肉味勁濃🤤,又夠柔軟!

🌟2人精選套餐 豬肉套餐 $258

套餐嘅🍗招牌炸雞炸到外脆內嫩,水準之作👍🏻!

套餐仲包埋🍹水果梳打兩杯,都真係幾扺食!

🧀頂級芝士豬肉香腸 +$38

韓燒又點可以冇🧀拉絲芝士!

🥩1++韓牛屠夫特選牛排 100g $198
2023-10-19 298 浏览
想食韓牛又想食炸雞🍗 上網look兩look👀 近近地走入沙田新城市廣場「馬場洞烤肉專門店」搵食🥰炸雞四重奏(8件)🍗必點item❤️四重奏味道分別係招牌、韓式甜辣、白郡主、蒜香醬油 總有一隻味道會啱你🤪我就比較鍾意甜辣口味 甜甜辣辣好盞鬼😛1++韓牛屠夫特選牛排🥩韓牛靚靚仔仔 肉質軟腍且滿滿肉汁👍🏿莞島鮑魚粥🥣鮑魚一絲絲的 配上綿密粥底 帶陣陣麻油香 啖啖滋味😋蔬菜炒粉絲🥢炒粉絲正常發揮

炸雞四重奏(8件)🍗

1++韓牛屠夫特選牛排🥩
韓牛靚靚仔仔 肉質軟腍且滿滿肉汁👍🏿

莞島鮑魚粥🥣
鮑魚一絲絲的 配上綿密粥底 帶陣陣麻油香 啖啖滋味😋

蔬菜炒粉絲🥢
炒粉絲正常發揮
2023-10-10 1244 浏览
跟朋友在沙田覓食,看到一田附近的〔馬場洞烤肉專門店〕門口有幾款不同的2人燒肉套餐,看到價錢亦不貴,今次就來一個全牛燒肉宴吧。餐廳採用了獨特的「濕式熟成」法去處理肉類,透過真空包裝,經過360小時熟成,令肉質纖維軟化,確保牛肉質素。一入座店員會自動擺上五碟韓式地道前菜,包括泡菜,酸蘿蔔、酸洋蔥清瓜、生菜沙律及西蘭花腸仔。而烤爐邊的抽風做得很不錯,基本上沒有看到油煙,吃完亦不會有油煙味,而枱面上亦有三款調味料及醬油選擇,調味料有英國馬爾頓頓天然海鹽、法國原粒芥末籽醬及韓國鮮山葵。【1++韓牛屠夫特選牛排】(HK$198)油花紋理分佈平均,色澤鮮紅亮麗,輕輕一燒就已經可以入口,牛肉味重而不韌。〔晚市2人牛肉燒烤套餐〕(HK$378)燒烤套餐的主要牛肉都用木架擺得很美,拼盤主要有牛肉4款、配有包飯菜、可以選2款指定韓款菜式及水果梳打飲品2杯。一次過可以品嚐4款牛的不同部位,每款都各有特色,輕輕一燒就已經可以入口,充滿油脂香味,配搭包菜飯吃都很好。而且配碟都有些蔬菜,翠玉瓜、香菇及菠蘿,吃燒肉後再吃點蔬菜,油膩感減了不少。【菲力牛排100g】 【韓式調味牛肋骨肉 80g 】【牛隔肌80g】【牛肋

【1++韓牛屠夫特選牛排】(HK$198)
〔晚市2人牛肉燒烤套餐〕(HK$378)

【菲力牛排100g】

【韓式調味牛肋骨肉 80g 】

【牛隔肌80g】

【牛肋骨100g】

【韓式生拌牛肉】
用芝士拌牛肉吃,很獨特的配搭,入味牛肉味濃,很不錯。

【秘製特級牛舌】
  用金銅盤裝住,厚身的牛舌入口口感很爽脆,也不油膩。

【香桃梳打】味道輕盈又清新,解渴不錯。
【士多啤梨梳打】味道香甜,清新消滯又解膩。

〔馬場洞烤肉專門店〕@modernmajang_hk
香港新界沙田沙田正街18號新城市廣場三期3樓A311號舖
Shop A311, 3/F, New Town Plaza Phase III, 18 Sha Tin Centre Street, Sha Tin, N.T., Hong Kong
2023-09-22
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
[ 馬場洞烤肉專門店 ]店家主打韓式濕式熟成烤肉,將牛放置於恆溫恆濕,以保留牛肉嫩滑質感,聽見都想食呀🤤餐廳座位都好闊落,就算食燒烤都唔會好大陣味喎👍🏿。✿ 1++ 韓牛屠夫特選牛排 (100g) 原價$298 優惠價 $198韓牛屠夫選用高品質韓國牛肉🇰🇷🥩,牛肉經過嚴格挑選&處理程序,以確保其優質同埋口感,只係輕輕烤完加少許鹽🧂,更突顯牛肉鮮味,優惠價$198都幾抵食!✿ 炸雞拼脆炸紫菜飯卷套餐 $218蒜香醬油香脆炸雞🍗 (8件)NENE韓式炸雞好脆口,醬汁味道偏甜,喜歡甜食嘅要試吓呢個。雙重芝士脆炸紫菜飯卷🍙飯卷餡料有魚糕、蛋、酸蘿蔔、蘿蔔、火腿等,傳統紫菜飯卷經炸後口感好獨特,有微微芝士味🧀好特別,一試無妨😃。青提梳打🥤🥤夏天飲翻杯梳打好解渴,飲落不會太甜,仲有淡淡青提嘅香味,感覺清新🌿。✿ 韓式炒粉絲 (牛肉) $88好足料傳統韓式炒粉絲,搭配各種蔬菜🥬同牛肉,口感好豐富,味道好夠。總結🫦店員服務態度好好,地方舒適,餐廳食物種類多,可燒烤又可食韓式料理,就連醬油蟹都有。而牛肉質素高,未試過濕式熟成牛嘅朋友可以一試呀😉。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿馬場
[ 馬場洞烤肉專門店 ]

炸雞拼脆炸紫菜飯卷套餐 $218
蒜香醬油香脆炸雞🍗 (8件)

雙重芝士脆炸紫菜飯卷🍙

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 前菜
  • 1++韓牛西冷
2023-09-18 454 浏览
【午市一人燒烤-馬場洞韓豚配特選牛肉套餐】 $178高質燒肉套餐,午餐黎講,d肉都對得住呢個價錢,份量絕對夠飽,每款肉都有2塊,仲有一隻蝦牛肉牛骨濃湯配飯 $88不過反而佢既熟食午餐就差小小,冇乜配料,本身已經有飯,個湯入面竟然仲有麵,轉其他配菜仲好啦。不過味道尚可。
【午市一人燒烤-馬場洞韓豚配特選牛肉套餐】 $178

牛肉牛骨濃湯配飯 $88
2023-08-28 586 浏览
.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【沙田韓式五前菜🍲】🐨石鍋牛肉拌飯 $88推薦度:⭐️⭐️成個飯份量好多,而且好多配料👍🏻不過味道就比較單一,冇乜調味....🐨韓式牛肉配白飯 $88推薦度:⭐️⭐️牛肉片好碎,不過就好入味... 分量唔算太多,因為鍋下面係粉絲為望,牛肉只有薄薄一浸😥.🐨炸雞四重奏 $75推薦度:⭐️⭐️⭐估唔到有八件咁多,雞肉好嫩滑,入邊都保持到好Juice, 不過外皮炸得有啲硬😥小編最鍾意就係蜜糖芥茉醬甜甜地好惹味😋但沙律醬嗰款就有啲膩...-----☼-----☼-----☼-----☼-----☼-----馬場洞烤肉專門店📍地址:沙田沙田正街18號新城市廣場三期3樓A311號舖(分店)地址:葵芳興芳路223號新都會廣場1樓185號舖(分店)地址:元朗元龍街9號形點 I G樓G008號舖(分店)地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館1樓107號舖The Jang🐨推薦度:😋😋/5 💰人均價格:$100-200🪸環境:👾👾👾🗣️服務:👍🏻👍🏻📸食物打卡度:💡🛠️分類:#HTB沙田 #HTB韓國菜.#沙田美食 #沙田 #炸雞 #拌飯 #美食推介
.#foodie #hk #hkfoodie
#HTB美食推介