2008-07-24
今日同bb游水踩單車, 腳仔軟晒, 不過都堅持黎強記試下~~我地2個人坐4人檯, 仲要對住個大電視有得睇獎門人, 正kekee!我地研究個menu研究左好耐, 因為有好多送可以揀呀~最後揀左$88 兩送餐, 加一隻$32燒乳鴿同$10鮑魚雞粥!!首先係個粥, 真係有兩塊鮑魚呀~ d雞都好滑架, $10真係去邊到搵呀然後就係乳鴿啦, 比我想像中大隻架!! 都脆脆地味道唔錯!兩送我地叫左聖子同青酒浸大蜆兩個送都好抵, 成隻鑊上, 有埋湯, 成煲都係海鮮, 又唔會真係d殼多得好離譜好好味!!我特別鍾意個青酒, 味道濃得黎唔會太多油呢~~ 狂飲呀!!bb仲好好咁脫晒d聖子既殼, 等我可以成煲當湯飲, super super細心呢!!不過d蜆都幾多沙呀, bb仲食左好多, 希望佢冇肚痛!!其實d野真係好好食架, 仲好鬼抵添!! 不過d送上得太快我地又掛住睇電視食唔切凍左呀!!最後我同bb都好似大左肚咁離開!!下次都好想再黎, 希望好快可以再同bb輕輕鬆鬆咁過一日, enjoy一下咁正o既食物!!
我地研究個menu研究左好耐, 因為有好多送可以揀呀~
然後就係乳鴿啦, 比我想像中大隻架!! 都脆脆地味道唔錯!
兩送我地叫左聖子同青酒浸大蜆
好好味!!
我特別鍾意個青酒, 味道濃得黎唔會太多油呢~~ 狂飲呀!!
不過d蜆都幾多沙呀, bb仲食左好多, 希望佢冇肚痛!!
食唔切凍左呀!!
最後我同bb都好似大左肚咁離開!!