2006-08-05 7 浏览
小姐們當然吃得不夠,加上「甜根」「作動」,當然不會放過我的荷包。(一)青檸雪芭配青檸芝士蛋糕:青檸雪芭很「檸」,super lemon!雖然芝士蛋糕唔實(散散地),但因為加o左刨既青檸絲(食到「索索聲」),酸味加入芝士度,反而去o左一般芝士蛋糕既肥膩感;(二)朱古力蛋糕塊配雲尼拿雪糕:朱古力蛋糕是六塊小布朗尼蛋糕(brownie),襯mixed berries syrup,上面加一球texture 幾rich 既雲尼拿雪糕;每舊小brownie 至少分到有兩截蛋糕色,仲有成粒完整既合桃,唔錯;(三)白朱古力.開心果.拿破崙:開波以為係個大泡夫(puff)加白朱古力開心果慕思,但原來是個大泡夫塞滿用蜜糖焗既開心果碎,再加一大球混o左白朱古力既cream...成個tasting experience「突然」變得好「複雜」,但幾正...至少(二)同(三)用既nuts 都係新鮮唔「益」口既。旁附的是橘子syrup,比較酸。(一)至(三)既detail 位都做得好細膩,均值一試;可是,份量之多,下次都係叫兩個share 算。