1K
2020-12-02 130 浏览
譽宴.星海薈除左做WEDDING出名之外, 其實飲茶晚飯都好唔錯, 由其中意佢既裝潢有種瑰麗堂皇既感覺, 又唔會好嘈, 係度食飯真係幾舒服!疫情下第一次泥銅鑼灣店食飯, 樓底高之外, 枱與枱隔得疏, 整個空間感好大。店員亦斯斯文文有禮貌, 坐低之後店員就棒左一大鍋滾水, 用以高溫消毒餐具, 令食客食得放心。脆皮乳鴿熱辣辣皮脆肉嫩。胡椒焗大肉蟹🦀鐵板上既原隻大肉蟹,  店員係面前淋上醬汁, 渣一聲香味同煙同時飄出, 好吸引! 依隻蟹斤半, 睇個蟹蓋就知唔係流既, 真係好好肉地, 蓋位仲有膏添! 蟹鉗位咁大隻都輕易拆肉, 唔會痴殼, 肉質爽彈, 真係新鮮貨先做到, 讚! 調味方面唔會好多花巧, 主要用黑白胡椒同紫蘇葉, 帶出唔同層次既香氣同辣勁, 又唔會蓋過蟹既鮮味,好食到LAM埋D汁,  正呀!小炒王叫個菜食下, 估唔到係酒樓都可以食到有獲氣既小炒王, 九菜花嫩綠冇渣, 重點係超足料有大量蝦乾, 帶子裙邊, 仲有象拔蚌仔, 象拔蚌仔仲係有鮮味既, 唔係雪貨, 有驚喜呀!!總括黎講隻蟹盲真係最難忘, 而家做緊優惠由$568減左$100, 會回頭再食多次!!

脆皮乳鴿
熱辣辣皮脆肉嫩。

胡椒焗大肉蟹🦀

小炒王