2020-07-10 68 浏览
日本通嘅朋友 极推荐我地食 「御胜牛 」 同妈咪经过旺角购物 就顺便去食 舖头占地唔大 胜在光猛 卫生 同老细倾完计先发现 佢地起九州 熊本批发 将成只和牛批发入香港 希望和牛起香港大众化 所以正宗和牛饭都唔洗$100 超级抵食 。除左肉类之外 连碗碟筷 等等 都系日本进口 ,可以话全日本化 十分讲究。我同妈咪分别叫左:御胜牛和牛丼 $88推介大家 一定要嗌多汁 因为佢哋秘制嘅黑蒜汁系由日本香住县直送 配珍珠米好正 浓郁蒜香味 同和牛好夹 。和牛为嫩肩部分 油脂分布均匀 肉质纤细 入口即溶 成个口腔都充满和牛独有香气。葡萄豚肉乌冬 $68 「葡萄豚肉」啲猪仔可以话娇生惯养 佢哋唔系食‘猪哨’ 而系 食 ‘葡萄Ja’ 将豚肉煮到五成熟 肉质比起过往嘅豚肉更加幼嫩 淡淡油脂 ,乌冬都系日本进口 粗身弹牙,同埋汤底方面系浓郁鸡汤 ,传统得黎又讲究,食完超满足。

我同妈咪分别叫左:

御胜牛和牛丼 $88