2018-04-02 107 浏览
四五年前喺銅鑼灣食過呢間魂之後,覺得呢間拉麵店真係好好味,喺香港應該係數一數二嘅,同埋去排隊嘅人數都相當之多,鋪頭細細但係充滿着日本嘅風味,可惜鋪頭加租,唯有搬走,估唔到搬咗嚟太子附近,相當之近我呀!!今日食飯時間同朋友過咗嚟食啦,搬咗鋪頭連嗌餐都變咗電子化了,侍應俾咗部平板電腦我哋睇Menu,朋友嗌左太極拉麵,我就嗌左魂拉麵,同埋我哋每人加左一隻糖心蛋,其實都好期待呢本拉麵,因為真係好耐冇食過。。。。。誰不知,,,食拉麵梗係第一時間要飲啖湯,點知啖湯一啲都唔熱,我諗用溫暖嘅形容會好啲,試問一碗拉麵個湯底如果唔熱,碗麵好食極都有限🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️