2020-03-09 121 浏览
呢幾年好多日整本過江龍落戶香港,當日為數不少都有頭威無尾勢,質素不停下滑(由其被某大連鎖集團取得香港經營權的餐廳)!今日黎到I.t引入的阿夫利,整體用餐體驗新穎,但味道上卻令人失望。今晚8點到the one,略略排5分鐘已經消化左大概7、8人的人龍,入座後侍應出去買飛,並可以不同電子錢包方式侍款。我簡完返到位,發現侍應已取回我台上的餐牌,快手抵讚,因為張台實在太細!大概5分鐘後,當我見麵送到時配料少得可憐,已經心裡有底。一嚐湯頭,雞湯味不突出,只食到淡淡柚子味,食完對佢都不太有印象。麵質亦係令人失望,完全不掛湯,同埋一片薄薄無特點的叉燒,同區尖沙咀有太多太多拉麵鋪做得好過佢好多!呢碗成為差不多100元既拉麵,呢碗真係不會再回頭。