2019-04-30 351 浏览
同事請食LUNCH,專登上網揾左間新野帶我地去食,到達時差不多一點,電梯大堂已經要排隊搭電梯上去,餐廳在23樓,是頂樓,我地等左兩轉電梯先到我地,電梯龜速上樓,大廈唔係新起嗎,點解電梯速度好似上個世紀咁。電梯一開,落地大玻璃窗,好開揚,座的位置都好闊落,亦都好快有人SERVE我地,SEMI BUFFET $78 只有自助SALAD BAR 同 甜品 + 1杯 DRINK冇MAIN COURSE,MAIN COURSE 要另外加錢。$78 的SALAD BAR,只有PENNEY,POTATO SALAD,3款菜(但基本的羅馬生菜,火箭菜均欠奉),一款湯,甜品就只有布甸蛋糕,MINI BROWNIE,同PUFF,但當我食到甜品時(大約1:40大右),PUFF已經比人攞哂冇REFILL,BROWNIE 只剩兩舊,好似賣剩蔗咁。$78 食個所謂SEMI BUFFET,已經冇MAIN,甜品仲要唔REFILL,兩個字 "唔抵"2點買單走人,準備搭電梯走,等左五 六轉電梯都係FULL,等左差不多十分鐘,終於有吉位,入到去,話超重,咁我兩個廋的同事出去(因為最後入),電梯去到22樓,入左3個女士,3位
同事請食LUNCH,專登上網揾左間新野帶我地去食,
到達時差不多一點,電梯大堂已經要排隊搭電梯上去,
餐廳在23樓,是頂樓,我地等左兩轉電梯先到我地,
電梯龜速上樓,大廈唔係新起嗎,點解電梯速度好似上個世紀咁。

電梯一開,落地大玻璃窗,好開揚,座的位置都好闊落,
亦都好快有人SERVE我地,

2點買單走人,準備搭電梯走,等左五 六轉電梯都係FULL,
電梯去到22樓,入左3個女士,3位女士的身型同我兩個同事差不多,但佢3個加埋一定重過佢2個加埋,
新奇的事發生左,3位女士入黎,電梯順利向下行,究竟咩道理???
由23樓落地下,差不多層層停,浪費好多時間,都算,
驚嚇的事又發生,電梯去到1樓的時候打開,閂埋之後唔係去G/F,而係掉頭向上。
咩玩法呀,心入面OS全部都係 7 9 同 大DEE。
好彩醒目的同事建議快D出最近嗰層然後行樓梯,費事再遊電梯河。
最終我地落到地係差不多2:20分。用左足足20分鐘先落到樓。

真心,請我都唔會再黎。