2022-04-11 186 浏览
今次嗌咗$83鱼介沾面 +$10 一百克面底,酱油多(简称重口味)嘅汤底。依间出名份量比一般嘅拉面店多,而出到嚟嘅份量目测之下好似真喺比出面多(以每次我都加底嚟计)。面比平时食开嘅粗啲,弹牙啲,钟意食粗面嘅人应该会享受,面底本身唔喺白灼,有调味有油色泽。半份溏心蛋中规中矩,有正常发挥,但紫纸约莫得半块且好薄,咬落口感就差啲。其他配料喺汤度,一如以往食客所讲,好似梅到溶咗落汤,唔喺好睇到,而且依度唔喺豚肉片、叉烧片,喺有啲脂肪嘅猪肉粒,好唔好味就见仁见智,个人还可以接受。汤方面味道好,鱼介味浓而柔滑,面一放落去就已挂汤,味道浓郁,因为我嗌多酱油,所以卖相色泽好深,更浓更咸啲,钟意重口味嘅人可以一试。