2019-11-11
各位深水埗嘅街坊大家好,新屋入伙多多指教,新屋樓下就係雪山冰廳,雖然之前都食過係唔錯!今次就去食佢既早餐先!可能之後都會係常客😋喂,平民價幾抵食喎,加6蚊仲有炒蛋或者荷包蛋配丹麥多士。緊係加啦!呢個唔係沙嗲牛麵,係沙茶牛肉麵,無沙嗲醬嘅油膩感,沙茶醬甜味較輕,較鹹,仲有d粗粒花生,感覺好新穎!唔同一般茶餐廳嘅沙嗲牛麵,同埋佢真係比足料勁多牛肉,仲要係嫩紅岩岩熟!又滑又淋,好味喎!👍🏻肉丁腸仔麵雖然就冇乜驚喜之處,不過佢隻肉丁係用貴價貨,唔似其他餐廳嘅鞋颯颯肉丁,同埋太陽麵爽口,唔會係出前一定麵浸得耐會淋晒果d加$6就有丹麥多士同煎蛋,仲係煎雙蛋✌🏻蛋黃半熟狀態,一咬就流晒啲汁出嚟!yumm!最出色係佢個丹麥多士,外蘇皮內軟綿!加埋鹹香牛油味,食過返唔到轉頭食普通牛油方包🤣炒蛋好滑溜,同埋應該係用兩隻蛋炒先會有呢個份量,大件夾抵食,$6咁平唔加真係對唔住自己。香滑冰鎮凍奶茶,奶同茶嘅比例啱啱好,飲到茶味又夠滑溜👍🏻華田係特濃縮!好飲!兩個人食早餐$80有找!又平又好食,睇來我既早餐有落腳點了✌🏻
香滑冰鎮凍奶茶,奶同茶嘅比例啱啱好,飲到茶味又夠滑溜👍🏻
華田係特濃縮!好飲!