2019-05-15
我從來都冇諗過原來素食既人有咁多選擇,唔係個素食friend講開,我都仲停留係得d齋滷味同齋叉燒既世界入面。就好似呢間係尖沙咀海港城LCX既The Joomak,一向都係以創意新派韓食打響名堂既,除左努力鑽研各種獨特既韓式美食之外,宜家仲係素食菜式上面有新突破tim。餐廳地方都算大,裝修簡約別緻,環境舒服,係盡頭仲有一排落地玻璃窗,可以對住個無敵維港景timMenu呢度除左主打既韓式美食之外,早排仲推出左個素食放題,大受歡迎tim,宜家更加推出埋全新口味既韓式素炸雞同燒素鰻魚。牛油果開心果素炸雞$188呢個素炸雞大大件,配佢自家調製既牛油果開心果醬,口味獨特,加埋個青檸汁中和返個味道,感覺一d都唔肥膩,仲好開胃tim,灑埋d麻藥粉,仲多層「芝」味純素燒鰻魚$188呢個素鰻魚真係幾可亂真,其實佢係由淮山蓉同豆腐撈成去營造出黎既鰻魚口感。先係鐵板上面煎香條素鰻魚,再搽上一層自家製既素烤鰻魚醬 ,夾埋生菜、鍋巴、薑絲一齊食,食落相當新鮮,而且口感嫩滑水果柚子茶$138至於呢個水果茶都好arm宜家既天氣,淡淡既柚子香,少甜而且清涼解渴