2019-12-06 369 浏览
呢排無端端轉凍,今日仲要落雨添,真係想食返個舒舒服服嘅lunch,所以就揀咗呢間環境優美嘅西餐廳。一入到黎見到地下嘅彩色既地磚已經令人開心晒,餐廳裏面嘅主色調係藍色同白色,加上埸內播住好悠閒嘅音樂,即刻成個人relax晒。食物方面揀咗兩set lunch,香辣茄蓉海鮮扁意粉$108 ,香煎美國豬柳配四色護照百里香牛奶汁$108,你想主菜之前先飲兩個餐湯,一個係南瓜湯,一個係蘑菇湯,餐湯好明顯有即刻煮過,暖粒粒,咁凍嘅天氣即刻成個人暖返晒,另我欣賞嘅係,蘑菇湯並唔係好似水+cream 既稀湯,而係真係食到蘑菇蓉嘅濃湯主菜方面,意粉既茄味好突出而且亦都好足料,茄蓉整出嚟嘅汁亦會沾滿晒啲意粉,同埋青口浸滿香辣茄汁特別好味,另外強烈對比嘅就係冇咁刺激嘅豬柳,豬柳製作用心,唔止係主菜豬味濃郁,配菜亦一絲不苟,兩片瓜亦都有調味煎煮,牛奶汁雖然有四款胡椒調味,亦剛好不會蓋過豬的味道,可算是一度有多層味道及口感的菜色餐飲則揀咗菊花杞子蜜同埋蜂蜜檸檬,菊花杞子蜜係用花茶透明杯裝着,看着一棵水面的菊花,淡淡的蜜香甜而不漏,嘆著飲品亦覺得十分寫意這裏亦設有下午茶餐牌,如果想輕輕鬆鬆吃個休閒下午茶也是一個不錯

這裏亦設有下午茶餐牌,如果想輕輕鬆鬆吃個休閒下午茶也是一個不錯的選擇