2023-07-25
大廈外牆裝修,所以唔為意嘅話都可能Miss咗入口係一間樓上店,入邊嘅裝修其實都幾日本style。餐廳主要分開咗兩邊,一邊係坐地下,一邊就係坐枱。如果講打卡就梗係揀坐地下,但如果講舒服嚟講應該會可能坐返枱會好少少明明係平日夜晚,但係真係冇幾耐就已經全場full晒。坐枱嗰啲仲話好彩佢哋預先打咗電話黎book枱🤣茶都唔錯我哋另外仲叫咗兩杯嘢飲,紫色嘅係提子味嘅走。綠色嘅係奇異果梳打,味道會偏甜少少牛吞多士:軟霖,有厚度。份量足,味佳!入面唔會太乾身,值得試。送飯一流話明送飯一流,我哋叫咗個海膽炒飯。你見到相入邊嘅海膽炒飯除咗有海膽碎之外,上面都有兩塊完整鮮甜嘅海膽,色澤極佳。而且炒飯內仲有蛋碎同埋有魷魚粒,食落嘅口感層次好豐富,亦都入味。炸芝士配藍莓醬。一個係一個酸酸鹹鹹嘅組合,如果想唇色喊嘅話,可以五點藍莓醬。芝士係軟融狀態,鹹香細滑。份量好多,岩送酒樂海鮮沙灣。沙律入邊嘅海鮮種類比較豐富,其中有吞拿魚、三文魚、蝦、北寄貝等。當中以三文魚口感最優秀。底係生菜,清爽新鮮焗蠔揀左蒜蓉牛油,海膽,明太子芝士,黑松露,麵豉漬,全芝士味道上會略為偏鹹,一樣係下酒菜焗完之後嘅蠔size唔會太細,而且入
蒜蓉牛油,海膽,明太子芝士,黑松露,麵豉漬,全芝士
味道上會略為偏鹹,一樣係下酒菜焗完之後嘅蠔size唔會太細,而且入邊仲可以保持到嫩滑。下次我會想試吓蒸蠔