2017-06-28
聽聞河畔開左新餐廳,仲要係台式餐廳,今日同男朋友即刻去試!珍珠奶茶$22台式餐廳炮製珍珠奶茶果然有水準,一啲都唔伏,拍得住街邊啲飲品店。仲可以揀冰量、糖量,而男朋友揀左普通,我覺得偏甜,佢就話啱啱好。夏日西門町$48個名非常「台灣」,其實係鳳梨沙冰,甜度剛好,菠蘿味沒有人工感覺,果肉仲用上貨真價實的菠蘿,而非罐頭菠蘿,抵讚!溶岩芝士雞$118呢款製作需時,等得耐少少,但一上桌就覺得等待都是值得的!圓鼓鼓的麵包經烘焗再挑空,中間盛着滿滿的芝士溶岩,除了濃稠得可以拉絲的芝士外,還嚐到忌廉蘑菇的香味,非常特別。雞件份量很多,男朋友估計有近半隻雞,外表乾乾扁扁的,但肉質出奇地嫩滑。都將之放入岩漿中翻滾再取出,過癮又滋味!台式烤香腸$36紅燒牛肉麵$62可選粗麵或幼麵,我們選了幼麵。湯底微辣,麵質爽口(我影左咁耐相都維持到,驚喜!)牛肉又腍又滑,好味!今餐非常有驚喜,估唔到食物咁有水準,埋單才$300幾蚊,絕對有下次!
聽聞河畔開左新餐廳,仲要係台式餐廳,今日同男朋友即刻去試!
珍珠奶茶$22
夏日西門町$48
溶岩芝士雞$118
呢款製作需時,等得耐少少,但一上桌就覺得等待都是值得的!
台式烤香腸$36
紅燒牛肉麵$62