鬼金棒🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$200-250+📍Address: 鬼金棒, Tsim Sha Tsui呢間日本過江龍拉麵曾經成為一時熱話,因為推出左地獄辣度🔥🔥,今日難得唔使排隊,當然要入去試吓!可以同大家講,我今次食完之後,下次一定會再幫襯。首先一定要試增量叉燒x2辣麻味噌拉麵(辣度方面揀咗鬼增辣,可以按喜愛選擇辣/麻既程度),兩大舊叉燒肥瘦均勻,入口除咗油脂嘅香味又可以食到瘦肉,平時唔食肥膏嘅母親都話呢舊叉燒好食!拉麵嘅質地係我鍾意嗰種,非常煙韌爽口,入口細滑,汲晒麻辣嘅湯汁,超級好食。重點係味付,佢哋嘅糖心蛋🍳簡直係冇得頂,因為太好食我哋追加左兩隻!中意食芫荽🍀,一定要點芫荽辣麻味增拉麵,成碗芫荽鋪滿晒拉麵,食唔到辣嘅人,可以好似我咁叫中辣,味增湯底好濃郁,芫荽增加左湯底嘅香味。食完油膩野,食完飲番啖可樂就舒服晒。
鬼金棒

🇭🇰Hong Kong

📍Address: 鬼金棒, Tsim Sha Tsui