2022-01-18 187 浏览
今日去荃灣行街,行到兩點幾,剛行到中染大厦,就入去搵食,一上電梯就見到5越,門面唔錯,而且少人,就入去食個晏,服務員態度好好,坐低後重話下午茶已開始了!我見餐牌寫兩點半先有下午茶,佢話提早開始,噤就睇下下午茶有乜嘢食啦!其實同午餐大至一樣,只係平10蚊而且寫明小份量的。我返正午餐食得唔多,噤就剛剛好啦!簡單地選了蝦頭牛油鬆炒飯和越式炒河,餐飲就點了兩個熱柚子蜜。好快噤就兩個餐放於桌上,睇落唔錯,就真係比較細蝶咗啲!好彩寫明小份量,有哂心理準備但都覺比較細份量。食落蝦頭牛油鬆炒飯唔覺有蝦頭油嘅味道,越南炒河就用扎肉炒河粉,都尚算不錯,兩個柚子蜜就跟屋企沖嘅一樣,無特別。餐廳環境十分好,可能因為大多數人見到兩點半先有下午茶,所以兩點半後就開始多番啲客,但都環境幽靜坐得舒服。
蝦頭油牛肉鬆炒飯

越南炒河就用扎肉炒河粉,都尚算不錯,
越南炒河

兩個柚子蜜就跟屋企沖嘅一樣,無特別。
熱柚子蜜

餐廳環境十分好,