2025-06-11
🇭🇰下一站🎡 尖沙咀《Amitie Kitchen》🍽️ 傳統法國意大利餐廳🇮🇹五星級酒店廚師主理🎖️🏅滋味體驗🫶🏻品質保證🎉💝✅🍣火炙半熟三文魚伴紫蘇莎莎🥗呢道果然係酒店出品😋火炙半熟三文魚真係好吸引,外層微焦,內裡鮮嫩,吃落好有口感✨紫蘇莎莎帶來清新嘅香氣,配合三文魚嘅油脂,味道相得益彰👅每一口都令人享受,唔會過於油膩,真係一個完美嘅前菜選擇👍🏻🍥牛肝菌、露荀意大利飯🍄🟫💚呢道牛肝菌同露荀意大利飯勁Juicy😻搭配簡直係一種奢華嘅組合,米飯煮得剛好,吸收咗牛肝菌嘅鮮味😻每一口都充滿濃郁嘅香氣,露荀嘅清脆口感令整道菜更加豐富✨好係一個暖心嘅主菜🥰🐠香煎阿拉斯加比目魚柳(8oZ)♨️呢道比目魚柳超嫩口,肉質厚身又鮮嫩,而且外皮煎得香脆,加上自家製黃色醬汁,咬開魚油爆汁肉質嫰滑,非常惹味回味無窮😎🍹凍水果茶🧊🍉🍇🥝果味濃郁茶香四溢,以多種新鮮的水果和茶葉為原料,飲得到的真材實料👍🏻口感非常清新,讓人感覺非常舒爽夠曬Fresh💫💫💫🍓士多啤梨朱古力窩夫士多啤梨雪糕🍧經典法式甜點😉呢個甜品簡直係夢幻童年記憶,士多啤梨嘅酸甜加上朱古力嘅濃郁,味道平衡得好好🫶🏻窩夫鬆脆,搭配雪糕,冰火口感層次豐富,
🍣火炙半熟三文魚伴紫蘇莎莎🥗
🍥牛肝菌、露荀意大利飯🍄🟫💚
🐠香煎阿拉斯加比目魚柳(8oZ)♨️
🍹凍水果茶🧊🍉🍇🥝
🍓士多啤梨朱古力窩夫士多啤梨雪糕🍧
經典法式甜點😉呢個甜品簡直係夢幻童年記憶,士多啤梨嘅酸甜加上朱古力嘅濃郁,味道平衡得好好🫶🏻窩夫鬆脆,搭配雪糕,冰火口感層次豐富,每一口都令人心情愉快,係完美嘅結尾選擇😘
🍽️ Amitie Kitchen
📍尖沙咀厚福街8號H8