2013-02-13 21 浏览
同友人食完饭,谂住食个甜品,之前见过佐敦有呢间詌品铺好似好好食,报纸亦介绍过,当然要试试啦。地点的确有d偏僻,但好野食从来都唔会冇人黎,我就系其中之一。铺头9点几可以话系冇乜人,点坐都得,坐虽然唔多,但都几舒服。同友人谂咗好耐最后叫咗3个。分别系黑胡椒心太软雪糕、伯爵红茶oreo木糠布甸、同鸟结糖芭菲。(其实我仲想食云石芝士饼)黑胡椒心太软雪糕: 平时食得多朱古力,点都要试下呢d特别野,点黑胡椒法。心太软既温度适中,朱古力流出黎好流心,合格喇已经,入口有到d黑胡椒,少少spicy,几得意,我反而冇食个雪糕,有5种口味,但友人想食︳交由友人拣,但相信如果食埋个雪糕,又spicy又冻,谂起个口入面都几复杂。鸟结糖芭菲: 好重鸟结糖味,冻冻地食,的确唔错,不过芭菲唔系雪糕黎架咩,反而我以为系鸟结糖同雪糕,我误会咗,呵呵.....整体都算ok伯爵红茶oreo木糠布甸: 伯爵红茶味好浓,但太浓反而令个木糠布甸失色咗,而且唔够湿,亦系系话唔湿,好彩佢既中一层系好滑既moss,算系令成个甜品既分数挽回不少。呢间铺头相信可以再visit,或者会再有其他值得再试!!!

呢间铺头相信可以再visit,或者会再有其他值得再试!!!

2013-01-31
$70 (宵夜)
庆祝纪念
生日
  • 黑胡椒心太软雪糕,鸟结糖芭菲