Nissa la Bella (差館上街)

前菜既【𝐏𝐢𝐬𝐬𝐚𝐥𝐚𝐝𝐢𝐞𝐫𝐞】我同男朋友都好钟意!! 喺𝐟𝐨𝐜𝐚𝐜𝐜𝐢𝐚🍞上面铺满咗炒到好软淋既焦糖洋葱🧅配埋𝐨𝐥𝐢𝐯𝐞𝐬同鳀鱼,系一道好开胃既前菜(꒪´꒳`꒪)跟住就系【𝐂𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡𝐲 𝐠𝐫𝐞𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐚𝐧𝐬 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐝】系法边豆同蘑菇既沙律黎,法边豆比平时食开既爽脆,个𝐝𝐫𝐞𝐬𝐬𝐢𝐧𝐠都系酸酸地既,几𝐫𝐞𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡𝐢𝐧𝐠~我地仲叫咗最钟意既【𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 𝐛𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐬𝐧𝐚𝐢𝐥𝐬】系焗田螺(๑❛ᴗ❛๑) 一上枱就闻到好香蒜蓉牛油味🧈,钟意!!主菜我地就叫咗份鱼【𝐌𝐨𝐧𝐤𝐟𝐢𝐬𝐡 𝐰/ 𝐚𝐢𝐨𝐥𝐢 𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞】~佢地既选料都几特别,用咗𝐦𝐨𝐧𝐤𝐟𝐢𝐬𝐡,配埋唔同既蔬菜同半熟蛋,感觉好健康𝐡𝐚𝐡𝐚𝐚𝐚其实重点系个𝐚𝐢𝐨𝐥𝐢 𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞,系用咗蛋黄、蒜泥、柠檬汁同𝐨𝐥𝐢𝐯𝐞 𝐨𝐢𝐥整既蒜泥蛋黄酱🧄蒜泥味好出,配埋味道比较淡既𝐦𝐨𝐧𝐤𝐟𝐢𝐬𝐡好夹,系道几有惊喜既𝐦𝐚𝐢𝐧(´ސު`) 食完份鱼就叫咗个【𝐅𝐫𝐞𝐧𝐜𝐡 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐬𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧🧀】我最钟意就系份羊奶芝士,餐厅几细心放咗啲合桃碎系侧边,配埋果仁一齐食会冇咁腻虽然好饱但都系要食埋个甜品先走~叫咗佢地既𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞【

虽然好饱但都系要食埋个甜品先走~叫咗佢地既𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞【𝐏𝐫𝐨𝐟𝐢𝐭𝐞𝐫𝐨𝐥𝐞𝐬】系个法式奶油酥皮泡芙,泡芙入面系三球云呢拿雪糕,上枱时店员仲会问洗唔洗帮手淋朱古力酱🍫🫗,啲酱系𝐝𝐚𝐫𝐤 𝐜𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞黎,淋上雪糕都即刻结成硬既朱古力,落多啲都唔会太甜~
  • Pissaladière