今日上环收工谂住食中菜🥢🥢,咁揾吓边度好食,就揾到呢间👀鋿晶馆,睇吓其他食评发现😳😳原来师傅来头唔惹小,曾经喺日本🎌东京富丽华做野,专门服侍明星⭐️同达官贵人,返香港之后系多间米芝莲酒店同大型连锁酒楼集团做主管,简直系信心保证!👍🏻👍🏻餐厅门面宽敞光亮,有两层,一开䢂门就见到大量嘅生猛海鲜🐟🦐🦀等咗一阵就有位啦🈴我知呢间餐厅系自家制嘅品牌,今次我地就叫左份鱼汤浸杂菌时蔬🐟香芒🥭贵妃大虾球🍤,潮汕卤水墨鱼🦑,凉拌海蜇同老爷子半肥不瘦蜜饯叉烧🐷🐷潮汕卤水墨鱼,凉拌海蜇❄️❄️先讲咗两个冷盘先,卤水墨鱼超入味同弹牙,食落超爽口🤩🤩凉拌海蜇充满麻油香味,2个冷盘份量亦都相当之多,非常抵食😋😋老爷子半肥不瘦蜜饯叉烧🐷外皮少少焦香,肉质鲜嫩,配合蜜饯,入味得黎唔会太甜🍯🍯叉烧半肥不瘦,肉质超松软,一啖接一啖食到停唔到口🤤🤤香芒贵妃大虾球🍤🍤虾球超大,炸得好香脆😳而且仲洒左啲花生🥜系面,除咗香芒酱之外,亦都食到少少蜜糖芥末嘅味道🤤配合埋沙律菜食,一啲都唔腻,口感超丰富🈵鱼汤浸杂菌时蔬🥬🥬鱼汤浓郁🍲🍲配合埋西芹,冬菇🍄鸡髀菇,清炒白菜仔,配搭非常之健康🥰🥰我地谂住下次午市黎食佢哋啲点心,即叫即做一定好好食😋

潮汕卤水墨鱼,凉拌海蜇❄️❄️
潮汕卤水墨鱼

先讲咗两个冷盘先,卤水墨鱼超入味同弹牙,食落超爽口🤩🤩
凉拌海蜇

老爷子半肥不瘦蜜饯叉烧🐷
老爷子半肥不瘦蜜饯叉烧

外皮少少焦香,肉质鲜嫩,配合蜜饯,入味得黎唔会太甜🍯🍯
老爷子半肥不瘦蜜饯叉烧
叉烧半肥不瘦,肉质超松软,一啖接一啖食到停唔到口🤤🤤

香芒贵妃大虾球🍤🍤
香芒贵妃大虾球

鱼汤浸杂菌时蔬🥬🥬
鱼汤浸杂菌时蔬

我地谂住下次午市黎食佢哋啲点心,即叫即做一定好好食😋😋
2023-01-05
等候时间
5 分钟 (堂食)
潮汕卤水墨鱼
凉拌海蜇