今日同朋友去左一间英式中菜餐厅🇬🇧 由英籍华人打理 主打怀旧中菜 将英式既中菜带返黎香港👍🏻 服务员好亲切 过黎同我地讲解菜式 而且由于佢地冇雪柜 所以所有海鲜都系新鲜运到 包括扇贝 圣子 虾 蟹😍😍😍😍芝麻虾多士🍞可以醮上喼汁一齐食 我觉得多士好似咸水角 好脆 虾大只多肉😋脆皮素春卷春卷好脆 馅料好多 配上泰国甜酸辣汁好好味🤤陈醋蜜汁排骨排骨做得好出色 容易骨肉分离 同酱汁味道好夹 而且好入味🥰湖区海鲜羹汤料有好多 包括豆腐 虾 菇 红萝卜 蟹肉 味道好浓郁☺️蒜蓉粉丝蒸扇贝扇贝真系好大只 系我咁大个女第一次见 蒜蓉粉丝系最常配搭扇贝既食材 咁大只扇贝好入味 因为上面有大量粉丝蒜蓉 上桌时就已经好香蒜蓉味 将呢个家常菜做得好好味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻棒棒吉列虾挂包用左蒸笼上桌 可以保持食用时都仲系热热地 卖相好靓 睇见好开胃🤤干烧姜汁鳕鱼鳕鱼做得好好味 口感好好 好似入口即化咁🙈脆皮烧牛肋骨牛肋骨肉既部分好多 炸皮唔会好厚 提供左烧汁比我地加上去一齐食😋The Caffeine Junkie🍸Vodka同espresso比例刚刚好 调配得好出色👍🏻Pornstar Martini🍸一啖热情果

芝麻虾多士🍞

脆皮素春卷