早排同男朋友大左呢間位於上環的法國餐廳食Dinner,餐廳環境加入巴黎的元素,紅色牆面掛上多個復古相框,溫馨又浪漫,主打精緻的法式料理,今次揀叫左Dinner Set,Menu選擇都好豐富StartersSeabass Ceviche賣相已經比人好refreshing既感覺,海鱸魚刺身切成薄片入口鮮嫩,搭配微酸的檸檬汁好開胃,旁邊配上三色椒同紅洋蔥一齊食更有口感☺️Chicken Liver Parfait香脆吐司上面加上雞肝醬同BBQ醬,食既時唔會話好重雞肝的內臟味道,入口幾Creamy旁邊仲有新鮮菜爽脆有助解膩😀MainBraised Lamb Shank seasonal vegetables呢個法式燴羊肉好入味,羊肉好一啲羶味都冇,吸收湯汁大滿足,配上嘅蔬菜香甜,鐘意食羊嘅朋友仔要試下😍Green beans, balsamic reduction翠綠爽脆,香口惹味DessertLemon Tart檸檬批外皮輕脆,檸檬酸酸甜甜好開胃,上面加上蛋白霜有助平衡酸度,值得一試

Starters

Seabass Ceviche