2022-09-26 355 浏览
Moon Thai 上环环境优雅泰菜 呢间上环酒店内嘅泰国菜 餐厅14年至18年都获得米芝莲推介 今次就黎试试(餐牌放OpenRice).一入到黎觉得餐厅环境优雅 枱同枱之间距离够坐得舒服餐厅除咗室内仲有户外区 用餐时候职员主动不停换碟 服务同用餐体验都唔错👨🏻‍💼.⭐️凤爪沙律沙律汁酸酸甜甜 小小辣 开胃⭐️火辣泰式火山骨顺手带返系有六七条猪肋骨 面头有少少辣酱每条猪肋骨都炆到超淋 筷子都甩到骨夹埋面头个辣酱食好夹 钟意食辣嘅可以嗌多酱⭐️咖喱软壳蟹配农夫包 👍🏻咖喱炒得好香口 上枱仲系超热喷烟👍🏻配农夫包食软壳蟹口感丰富⭐️冬荫功汤 ⭐️椰汁鸡汤两款汤都好多料 虾肉大只弹牙⭐️ MoonThai 甜点拼盘泰式千层糕Q弹软糯有椰香👍🏻椰汁西米糕有我超钟意嘅西米 加入埋芋头口头唔错但太甜饮品嗌咗⭐️芒果沙冰 龙眼沙冰沙冰解暑一流但两款都偏甜 龙眼味唔出.#hkfunfoodrecord穷游香港#hkfunfoodrecord_上环.#MOONTHAI上环苏杭街83号香港苏豪智选假日酒店2楼.⭐️评分:味道:3.5/5环境:4.5/5服务:4/5抵食:3/5钟意睇野食既朋友仔 记住帮手like分享 同揿
Moon Thai 上环环境优雅泰菜

超感谢 你既支持🙏🏻一齐见证 我脂肪既成长
‼️想睇更多资讯
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#饮食 #美食 #优惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃货 #食评 #增肥 #揾食 #食好西 #相机食先 #香港美食 #上环美食 #泰国菜 #沙律